Uz savršeno vrijeme

Trkači spremni i raspoloženi: U Mostaru započeo vikend trčanja

Radi se o značanoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji koja je okupila 1.200 sudionika na tri različite utrke.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2019. u 08:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi se o značanoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji koja je okupila 1.200 sudionika na tri različite utrke.

Foto: Bljesak.info / Start 3. Mostarskog polumaratona

Trkači su se u subotu ujutro okupili u Vojnom na startu utrke, a među njima vlada dobro raspoloženje. Zadovoljni su, kažu, vremenom koje ih je dobro poslužilo, kao i činjenicom da se u Mostaru organizira jedan ovakav događaj.

Foto: Bljesak.info / 3. Mostarski polumaraton

Središnji događaj svakako je glavna utrka koja se ove godine trči na certificiranoj i priznatoj stazi od Atletskog saveza BIH i Međunarodne atletske federacije.

Foto: Bljesak.info / Trkači okupljeni na startu utrke

Sama staza polumaratona svojom trasom pokušati će trkačima najbolje predstaviti Mostar te prolazi preko šest gradskih mostova prateći znamenitosti grada i na taj način je spoj kulturnih, prirodnih i turističkih obilježja grada na Neretvi.

Druga utrka u sklopu ove manifestacije je utrka građana u dužini od četiri km koja je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv dijabetesa te će sav doprinos od prijava ove utrke ići udruzi dijabetičara HNŽ ''Insula''. Utrka je prvenstveno namijenjena studentima, srednjoškolcima, i svim građanima koji žele podržati sami projekt.

Foto: Bljesak.info / Start 3. Mostarskog polumaratona

Treća utrka u sklopu manifestacije je ''Meggle Max Junior utrka za djecu'' u dužini od 1 km s ciljem razvijanja pozitivnih navika za tjelesnim vježbanjem kod djece. 

Pored utrka u sklopu programa održat će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja ce biti edukativnog karaktera. 

Bilo je i onih koji su se oglušili na prometne znakove i upozorenja policije, pa su tako zamalo zasmetali trkačima kada su stigli u gradsko središte.

Foto: Bljesak.info / Bilo je i onih koji su zamalo zasmetali trkačima
Kopirati
Drag cursor here to close