HVIDR-a Mostar 2011.

Trijumf 'Vaske Benza' na Božićnom turniru!

Sport / Ostali sportovi | 15. 12. 2011. u 21:31 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Vaske benz Auto škola Tiša Kolovoz pobjednik je 17. tradicionalnog velikog međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu 'HVIDR-a Mostar 2011.!

Momčad iz Ljutog Doca u finalu je zasluženo s 3:2 porazila sastav HVIDR-a Mostar ogranak Rudnik.

Galerija fotografija na linku

'Vaske benz' došao je u vodstvo u samom otvaranju golom najboljeg strijelca turnira Ivice Osibova. Miljenik publike, Ivan Drežnjak Ćufe, poravnao je u 13. minuti. Unatoč podršci s tribina do kraja poluvremena igrači s Rudnika ne uspjevaju ravnopravno parirati protivniku.

Naime, Ante Tole u 19. minuti vraća prednost na stranu 'Vaske Benza'. U nastavku Osibov i društvo više prijete, ali vratar Nikolić bio je i večeras na visini zadatka. Ipak, susret je prelomljen pet minuta prije kraja kad je drugi žuti karton zaradio Zadro.

Brojčanu premoć brzo je iskoristila momčad iz Ljutog Doca, strijelac je bio Barišić. U završnici, nešto više od minutu prije kraja, HVIDR-a Rudnik drugim golom Drežnjaka uspjeva tek ublažiti poraz.

Posljednji napad, u kojem je pitanje pobjednika moglo biti odgođeno, nije uspio realizirati Zećo.

Pobjedniku je osim trofeja i zlatnih medalja pripala novčana nagrada od 5000 eura. Poraženi u finalu bogatiji su za srebrne medalje i 3000 eura.

U susretu za treće mjesto Interagent je boljim izvođenjem šesteraca svladao momčad Mepasa i osvojio brončane medalje i novčanu nagradu od 1500 eura. U regularnom dijelu susreta bilo je 5:5.

Nagradom za najboljeg igrača turnira nagrađen je Josip Sesar. Iz ekipe finalista, HVIDRA-e Rudnik dolazi i najbolji vratar, Dario Nikolić. Večerašnjim golom u finalu titulu najboljeg strijelca 'pokupio' je Ivica Osibov, dok i autor najljepšeg pogotka turnira, Ante Tole, dolazi iz pobjedničke momčadi.

Najmlađa momčad turnira, Index, nagrađena je nogometnom loptom, nagradu za fair play primio je Pavo Mikulić u ime ekipe Caffe Pavo Dubint Kočerin. Nagradu za promociju malog nogometa primio je Žani Buhovac.

I ove godine malonogometni turnir u organizaciji mostarske 'HVIDRA-e' opravdao je epitet najkvalitetnijeg u široj regiji. Gledali smo niz uzbudljivih utakmica, mnoštvo vrsnih malonogometaša - aktualnih i bivših hrvatskih i bh malonogometnih reprezentativaca, nogometaša bh premierligaša, dobili smo potvrdu da mali nogomet itekako živi u nogama novih mostarskih nada...

Dvorana je, posebice u zadnjem tjednu, bila puna do posljednjeg mjesta. Odavno se tim podatkom, na žalost, ne može pohvaliti niti jedan drugi mostarski dvoranski sport.

Kopirati
Drag cursor here to close