Feđini specijali

Trevisan prošla privatni pakao i evo je u četvrtfinalu

''Bila sam strašno ljuta na svoju majku i nastojala sam da je povrijedim na bilo koji način. Znala sam da ona mene voli i onda sam krenula s dijetama'', sjeća se Trevisan.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2020. u 08:20 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martina Trevisan je još jedna velika priča ovogodišnjeg Roland Garrosa. 159. tenisačica svijeta iz Firenze je izborila plasman u četvrtfinale, nakon što je osmini finala nadigrala Kiki Bertens 6:4, 6:4. Djevojka iz Firenze je u svojoj karijeri prošla puno toga, uglavnom je to bila borba. Teška, ali danas ona prava pobjednica.

Kao mlada igračica, Trevisan je obećavala. Igrala je Grand Slam polufinala u konkurenciji parova, četvrtfinala u singlu, a onda se odlučila povući. Prvi razlog su bili obiteljski problemi. Otac se razbolio, majka je odlučila otići, živjeti s drugim muškarce. Martina je počela sve slabije jesti. Njena ishrana se uglavnom odnosila na pahuljice i ponešto voća. Morala je ići u kliniku, u jednom trenutku se činilo kako nema spasa za Trevisan. Međutim, u posljednjem trenutku se nekako izvukla i odlučila vratiti tenisu, tamo 2014. godine.

''Bila sam strašno ljuta na svoju majku i nastojala sam da je povrijedim na bilo koji način. Znala sam da ona mene voli i onda sam krenula s dijetama. U tom periodu sam mrzila sebe, svoje tijelo. Jela sam jako malo, nešto žitarica, malo voća. Došla sam do točke bez povratka i shvatila sam da ne mogu više tako. Zatvorila sam se, bila apatična, nisam više bila ni svoja loša kopija'', sjeća se Trevisan koja je prvo uzela reket kako bi malo trenirala o onda je krenula igrati turnire.

Sada je u Parisu izborila plasma među osam gdje je čeka još jedna senzacija - IgaSwiatek. Poljakinja je razbila Simonu Halep. Uzvratila za uvjerljiv poraz prošle godine na ovom istom turniru.

''Zapanjena sam, mislim. Razmišljala sam o tom porazu prošle godine i malo smo se smijali u stručnom timu. Već znala doći do osmine finala na velikim, Grand Slam turnirima, sada sam čvrsto vjerovala da mogu i do četvrtfinala. Ovdje smo vidjeli puno sjajnih mladih igračica koje se ne boje. Drago mi je što ja spadam u tu skupini igračica'', kaže Swiatek. S druge strane, pobjednica iz 2018. godine, nije bila previše razočarana.

''Sada sam malo tužna, ali bila je ovo fantastična sezona za mene, uz sve teške trenutke koje smo proživjeli ove godine svi zajedno, Nije lako podnijeti ovaj poraz, ali navikla sam. Pojesti ću čokoladu i biće mi bolje dan poslije. Kod kuće ću sada da se odmorim i da šetam po ulicama jer sam se ovdje zaista dosađivala sve vrijeme u sobi.''

Ove godine privi put nakon 2004. imamo jednu Argentinku u četvrtfinalu nakon Grand Slam turnira.

To je Nadia Podoroska koja do ovogodišnjeg Roland Garrosa nije imala niti jednu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog od četiri velika turnira. Ona je prošle godine u ovo vrijeme bila 309. na WTA listi, sada će biti među osamdeset najboljih nakon trijumfa nad Barborom Krejcikovom 2:6, 6:2, 6:3.

''Bilo dosta hladno, vjetrovito. Probala sam ostati koliko je to moguće koncentrirana do kraja. U početku sam bila poprilično nervozna, a onda sam počela udariti više iz forehanda, pa sam i više griješila'', reći će Argentinka koja u četvrtfinalu ide na ElinuSvitolinu, Ukrajinku, treću nositeljicu. Svitolina je bila vrlo sigurna, Caroline Garcia je uhvatila četiri gema.

''Za mene je ovo kao san. Dugo sam sanjala kako mogu doći i igrati na ovom turniru. Ja sam prvi put tu i jako sam sretna. Svitolina je iskusna, dobra igračica, ali ja ću pokušati igrati svoju igru'', dodala je Podoroska.

Rezultati osmine finala

Martina Trevisan (Ita) - Kiki Bertens (Niz, 5) 6:4, 6:4
IgaSwiatek (Pol) - Simona Halep (Rumunjska, 1) 6:1, 6:2
NadiaPodorska (Arg) - BarboraKrejcikova (Češ) 2:6, 6:2, 6:3
ElinaSvitolina (Ukr, 3) - Caroline Garcia (Fra) 6:1, 6:3

Kopirati
Drag cursor here to close