IJF Akademija

Trener Neretve Majo Ćeško uspješan na IJF akademiji

Trener Neretve, Majo Ćeško položio je sve tehnike praktičnog dijela, Nage-waza, Nage no Kata i Katame-waza koje su rađene po Kodokanu (Japanski institut za judo).
Sport / Ostali sportovi | 20. 08. 2019. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli tjedan, trener mostarske Neretve proveo je na edukaciji i stručnom usavršavanju u sklopu međunarodne judo federacije (IJF) u Mariboru. Naime, edukacija se sastojala od cjelodnevnih treninga provedenih u sportskoj dvorani Lukna.

Foto: JK Neretva / Trener Neretve Majo Ćeško uspješan na IJF akademiji

Akademiju su vodili vrhunski stručnjaci - svjetski prvak Danial Lascau (ROU) sportski direktor IJF, kata ekspert na akademiji i Kodokanu sensei Kenichi Shishida (JPN), IJF instruktori, višestruki prvak Afrike Frank Ewane Moussima i Slaviša Bradić (CRO), koji je također član komisije za vojnu i policijsku obuku, zatim Tibor Kozsla (HUN) i predsjednik judo federacije Malte Envic Galea.

Foto: JK Neretva / Trener Neretve Majo Ćeško uspješan na IJF akademiji

Trener Neretve, Majo Ćeško položio je sve tehnike praktičnog dijela, Nage-waza, Nage no Kata i Katame-waza koje su rađene po Kodokanu (Japanski institut za judo). Pismeni ispit je bio više privržen radu i razvoju djece te izgradnji djece kroz sport, a koji se sastojao od 13 teorijskih ispita (specijalistički dio, opći dio i trenerski dio) koji su važni za rad u području sporta i tjelesnog odgoja.

"Velika čast i zadovoljstvo bilo je učiti judo i položiti za judo instruktora pred ovako eminentnom komisijom i naravno pokušati prenijeti stečeno znanje u svoj klub. Mogu samo reći, jedno veliko iskustvo i lijepo druženje s kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Moldavije i BiH", kazao je Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close