Biciklist Toni Zorić

Mostar dobio novog državnog prvaka

Značajno priznanje stiglo je i u Hercegovinu. Grad Mostar od jučer je bogatiji za još jednog Državnog prvaka.
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2018. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Toni Zorić 

Mostar je dobio još jednog prvaka, biciklist Toni Zorić proglašen je Državnim prvakom Master A kategorije za 2018 godinu.

Naime, u nedjelju  je u Banja Luci održana redovna Skupština Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je između ostalih točaka Dnevnog reda vršena i dodjela priznanja najuspješnijim sportašima u 2018 godini. Naime, sugrađanin Toni Zorić proglašen je Državnim prvakom Master A kategorije za godinu koja je na isteku.

"Točno prije tri godine zacrtao sam si ovaj, za mene tada san, da postanem Državnim prvakom u sportu kojeg volim i evo danas nakon tri godine rezultat je tu. I naravno jako sam sretan zbog toga", rekao je Toni u razgovoru za Bljesak.info.

Foto: Bike Magazin / Toni Zorić (desno) na dodjeli priznanja najuspješnijim sportašima u Banja Luci
Foto: Bike Magazin / Dodjela priznanja najuspješnijim sportašima u Banja Luci
Foto: Privatna arhiva / Toni Zorić 

Kako je došlo do odluke za ulazak u profesionalni sport?

"Sjećam se još kao da je jučer bilo, vozio sam se sa suprugom u autu i rekao sam joj o tome, o mojoj želji da postanem Državni prvak te je pitao dal bi ona mogla istrpiti to, imam li njenu podršku. Bio sam tek prosječni biciklista, koji je ionako izbivao iz kuće, sada još i ovo. Zasigurno joj nije bilo lako, jer i pored svih ostalih obaveza koje sam imao u svom klubu, sada je morala da trpi i moje odlaske na treninge i utrke te dodatna izbivanja iz kuće. Al evo imao sam njenu podršku u tome i Hvala joj na tome. Ona mi je velika podrška u ovome bila".

Kolika su odricanja?

"Pa odricanja su zasigurno velika. Bio je to zadatak koji je zahtjevao velike promjene u mom životu. Balansiranje između poslovnih i obiteljskih obaveza, značilo je jako puno treninga u ranim jutarnjim satima prije posla ili pak onim večernjim nakon posla, pa čak i vremenu koji baš i nije ugodan za vožnju biciklom. No osim samih treninga tu su i velike promjene u prehrani, kao i u svakom drugom sportu".

Foto: Privatna arhiva / Toni Zorić 

Treninzi traju čitavu godinu, čak i zimi?

"Da, naravno zima je najvažniji dio priprema ili kako mi kažemo Bazni treninzi. Bez dobre baze, nema ni kvalitetnog ostatka trenažnog procesa. Naravno, imao sam tu pomoć od svojih prijatelja trenera, koji su mi davali trening planove, a često su to značile vožnje na niskim temperaturama, pa čak i po kiši. Jednostavno imaš danas zadatak da vozis određeni broj sati, prihvatiš da je to i ako želiš biti bolji i uspijeti moraš ga ispoštovati".

Foto: Privatna arhiva / Toni Zorić 

Biciklizam je kažu jedan od najtežih sportova, koliko je to istinito?

"Pa zasigurno da je istina, definitivno. Nakako sam cijeli svoj život u sportu, teretana, košarka, nogomet, pa volim reći da sam sportaš, mada nikad nisam otišao ovako daleko, kao danas. Napori na utrkama su ekstremni, znači od trenutka kad utrka krene pa do njenog kraja vi ste konstantno u maksimalnom opterećenju, od samog pulsa, do snage i napora kojeg ulažete. Jer ako imalo popustite vaš kolega će vas proći i nećete imati dobar plasman na kraju utrke".

Kopirati
Drag cursor here to close