#BeAcvtive

Tjedan sporta i aktivnog života privukao više od dvije tisuće sudionika, posjetitelja i natjecatelja

Sportske igre Oaze i Super Leo te zove... budi fit! zatvorili Europski tjedan sporta
Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu i Mostaru su jučer održane posljednje sportske aktivnosti u okviru ovogodišnjeg izdanja Europske sedmice sporta. U Sarajevu su sudionici Sportskih igara Oaze natjecali na dvije lokacije – na Olimpijskom bazenu Otoka i u Sportskoj dvorani Ramiz Salčin i to u plivanju i stolnom tenisu.

Park Zrinjevac u Mostaru je bio domaćin velikog okupljanja ljubitelja aktivnog načina života svih uzrasta pod nazivom „Super Leo te zove... budi fit“ tijekom kojeg su treneri za djecu, fitness treneri, nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri promovirali tjelesnu vježbu i sport te pravilnu ishranu kao važan faktor u očuvanju zdravlja i kvalitete života.

Judo klub Borsa sa zvijezdom večeri Super Leom su privukli veliki broj mališana i kroz razne aktivnosti ih animirali u cilju poticanja želje za bavljenjem sportom i tjelesnim aktivnostima.

Foto: PR / Tjedan sporta i aktivnog života 

Inače, u sklopu Europskog tjedna sporta je ove godine je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i u suradnji s partnerskim organizacijama sporta, u pet gradova i općina u Federaciji BiH, Sarajevu, Mostaru, Kiseljaku, Posušju i Grudama, realizirano sedam različitih manifestacija s ciljem poticanja stanovništva na aktivan način života.

Više od dvije tisuće sudionika i posjetitelja su prisustvovali ili se natjecali u više od 30 sportova te na sedam dana promijenili svoju svakodnevnu rutinu i obogatili je sportskim aktivnostima, druženjem i novim poznanstvima.

Osobito pozitivnu atmosferu i odlične rezultate su imala takmičenja s preko 300 natjecatelja s intelektualnim teškoćama iz BiH - četverodnevna manifestacija Sportske igre Oaze u Sarajevu, te Dječja olimpijada u Kiseljaku koja je okupila 200 djece koje se natjecalo u šest disciplina, i još 400 djece posjetitelja.

U Mostaru se planinarilo na Hum, Forticu i Planinicu, gdje je stavljen naglasak na približavanje ovakve vrste sporta svim zainteresiranim i značaju boravaka na svježem zraku, u Posušju  se taekwando s projektom promocije sporta i tjelesne aktivnosti “Taekwondo trening za zdraviji život”, približio svim uzrasnim kategorijama objasnivši im osnove ovog sporta,  a u Grudama je održan Internacionalni mini rukometni turnir za djecu, koji je rukometom i edukacijom potaknuo mlade na bavljenje ovim sportom.

U Sarajevu je također održan Sport Fest 2021 koji je posjetiocima predstavio 20 sportova, s ciljem da sport bude dostupan svima, da potakne sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, te podizanje svijesti o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve - djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe.  

Sudionici nekih od događaja su imali priliku upoznati  #BeActive veleposlanika bh. taekwondoistu Nedžada Husića, višestrukog državnog prvaka BiH te europskog vicešampiona, koji je ostvario povijesni rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto.

Na inicijativu Europske komisije, pod sloganom #BeAcvtive, Europski tjedan sporta se održava već sedmu godinu zaredom diljem Europe.  Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti  u očuvanju zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close