Finalist US Opena

Thiem: Što bih promijenio? Vjerojatno ništa

''Čak i kad vodite protiv Novaka 5:1 ne možete biti u potpunosti sigurni u pobjedu'', istaknuo je Thiem.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2020. u 08:23 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Definitivno Dominiku nije lako. Treće finale na Grand Slamu, treći poraz. A puno toga je napravio do finala Australian Opena.

Pobijedio Nadala u četiri seta, Zvereva u polufinalu, protiv Novaka je imao 2:1 u setovima, ali nije izdržao. Iako je izgledalo u jednom trenutku da je na pravom putu, ali opet, tako je to s Novakom.

Jedan, dva poena i stvari se počinju mijenjati. U najgorem mogućem trenutku tijekom četvrtog seta Dominik je izgubio servis. U osmom gemu četvrtog, pa onda u trećem gemu petog. Austrijanac je imao najviše neforsiranih pogrešaka u prvom i petom setu, po 16. Imao je break loptu u ranoj fazi četvrtog seta, za 2:1, imao je u petom setu dvije break lopte za 2:2 i nije se vratio.

''Igraš protiv Đokovića koji je jedan od najboljih tenisača svih vremena i znaš da će odlučiti i najmanji detalji. Zaista sada ne znam što bih promijenio, ili odigrao u datom trenutku drugačije. Možda ona break lopta u tom četvrtom setu, ali ukupno nema zbog čega da žalim, Realno, bez obzira na to što sam imao 2:1 u setovima, nisam niti u jednom trenutku pomislio da ga 'imam'. Čak i kad vodite protiv Novaka 5:1 ne možete biti u potpunosti sigurni u pobjedu'', istaknuo je Thiem.

Igrači iz njegove generacije, pa i ovi mlađi su sve bližu trojici nedodirljivih, znaju ih pobijediti na turnirima, ali kada dođu oni pravi mečevi u finalu Grand Slama, onda uvijek nešto ode na stranu, velike trojke.

''To su detalji. Finale je bilo neizvjesno, baš kao što je recimo bilo otvoreno finale Nadala i Medvedeva u New Yorku. To je znak da smo blizu. Jednostavno, nema tu mnogo filozofije, važno je samo raditi vrijedno. Mislim da nova generacija, uključujući i mene, ima dobre šanse da u budućnosti počne osvaja ove velike turnire'', kaže Thiem.

Austrijanac je poznat kao jedan od onih tenisača koji je posvećen zaštiti okoliša, zato je njegovo razmišljanje nakon finala bilo očekivano.

''Vidjeli smo u posljednje vrijeme da postoje puno važnije stvari u životu od onoga što mi radimo. Teško je vidjeti kroz što je prošla ova zemlja. Ali, Australija je toliko lijepa, mnogo ljudi je pogođeno svime što se dogodilo, nadam se da se ovakva katastrofa neće ponoviti'', istaknuo je Thiem.

Kopirati
Drag cursor here to close