Neizvjesnost

Thiem: Moja najteža pobjeda u karijeri

U Australiji sam početkom godine bio jako blizu i teško sam prebolio poraz. Sada sam ponovo tu, drago mi je što sam sebi relativno brzo osigurao priliku da se ponovo nađem u finalu''
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2020. u 11:41 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medved je igrao odlično na ovogodišnjem US Openu. Čak i bolje nego prošle godine kada je izborio finale. Do polufinala je stigao bez izgubljenog seta, ali je onda stao. Ne baš u pravom smislu riječi, ali jednostavno Rus nije najvažnije poene odigrao na najbolji način. Ako isključimo prvi set u kojem je Austrijanac Dominic Thiem izgubio dva gema, preostala dva seta su bila do kraja otvorena. Medvedev je imao u drugom setu 5:3, u tie breaku set loptu. ista stvar se ponovila u trećem setu, jer je Rus prokockao break prednosti i još jednu setu loptu, onu na 5:4. Na kraju je Thiem otišao kroz dva tie breaka do svog četvrtog Grand Slam finala. Drugog zaredom, ove godine.

''Moja taktika je bila da igram raznovrsno. Znao sam da ne smijem ući u njegov ritam, jer tada Medved ne promašuje. Ritam sam razbijao udarcima s mnogo slicea, visokom spin lopticama. Vjerojatno je ovo moja najteža pobjeda u karijeri. Jer ipak je Medvedev imao svoje prilike, set lopte u drugom i trećem setu. Grand Slam titule, to je moj san. U Australiji sam početkom godine bio jako blizu i teško sam prebolio poraz. Sada sam ponovo tu, drago mi je što sam sebi relativno brzo osigurao priliku da se ponovo nađem u finalu'', pričao je nakon meča Thiem koji je veliki prijatelj upravo sa Zverevim. U međusobnim dvobojima ima lijepih 7:2.

''Znam koliko može Saša. Naši mečevi su uvijek neizvjesni, otvoreni do kraja. To što ja imam prednost trenutačno u međusobnim omjerima ne mora ništa da znači. Sigurno će to biti sjajan meč protiv mog velikog prijatelja'', dodao je Thiem.

Kopirati
Drag cursor here to close