London

Thiem: Mislio sam da ću biti manje nervozan

''Pogledao sam meč naš posljednji s US Opena, način na kojim sam igrao. Definitivno će biti opet neizvjestan i otvoren meč'', kaže Thiem.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2020. u 12:35 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko je realno da se neke stvari ponove na istom turniru u razmaku od godinu dana? Nije nemoguće, ali ipak, da se reprizira rasplet u jednom tie breaku, to se baš često ne događa. Prošle godine je u tie breaku trećeg seta Novak imao 4:1 protiv Austrijanca Dominica Thiema. Thiem je slavio.

Ove godine je Đoković vodio 4:0, Dominic je od narednih osam poena dobio sedam. I evo ga u finalu, drugom velikom nakon US Opena. Na ovaj način se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena početkom godine.

''Mislio sam da ću nakon osvojenog naslova u New Yorku biti mirniji, ali nisam. Bilo je nervoze, bio sam napet kao i prije. Vodili smo veliku mentalnu bitku, jer ipak ovo su najbolji tenisači današnjice na jednom mjestu. Ja sam u tie breaku drugog seta četiri meč lopte, ali nisam bio mentalno jak. Osjećao sam se nekako stegnuto. Vidjeli ste kako sam na prvu meč loptu odservirao duplu grešku. Ovakvi mečevi su toliko neizvjesni, na kraju nijanse odlučuju, neko tko je imao malo više sreće. Ja sam bio na rubu poraza. Nevjerojatno zvuči da sam na ovom turniru prvo dobio u dva tie breaka Nadala, pa onda protiv Novaka odlučujući iako sam gubio 0:4. Međutim, odlučio sam igrati agresivno, svaki udarac je bio dobar. Znam da neće svaki put biti ovako, ali ovaj put je bilo'', govorio je nakon velikog trijumfa Thiem kojeg danas čeka u finalu Rus Medvedev.

To će biti njihov peti međusobni meč, ali tek drugi u dvorani na tvrdoj podlozi nakon St. Petersburga 2018. godine. Ukupno, Thiem ima 3:1, uz taj trijumf iz Rusije, bio je bolji u finalu Barcelone i polufinalu US Opena.

''Pogledao sam meč naš posljednji s US Opena, način na kojim sam igrao. Definitivno će biti opet neizvjestan i otvoren meč'', kaže Thiem koji večeras ima priliku osvojiti i drugi veliki naslov ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close