Nije nezadovoljan

Thiem: Medvedev je zaslužio titulu u Londonu

''Godina je bila teška za sve, za nas tenisače koji smo se vratili na turnirima također. Vjerujem da je za neke ljude i dalje teška, a mi tenisači smo imali priliku da se vratimo i radimo posao koji volimo raditi.''
Sport / Ostali sportovi | 23. 11. 2020. u 08:57 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nekoga tko je u karijeri izgubio tri Grand Slam finala, dva finala turnira iz Masters serije, ATP Finals dvije godine zaredom, realno bismo rekli da je gubitnik. Međutim Thiem je ove godine slavio u New Yorku, skinuo je taj teret. Koji je nosio i pored 16 osvojenih titula prije toga. U Londonu je odigrao vrhunski kontra Nadala, u polufinalu je izvukao još jednom nemoguće majstoru za tiebreak, Novaku Đokoviću, međutim u finalu je Medvedev bio bolji. Iako je Thiem imao svoje šanse. Posebno u drugom setu.

''Naravno da sam razočaran, ali istovremeno sam imao zadovoljstvo igrati jedan ovakav meč protiv protivnika kao što je Medvedev. On je potpuno zaslužio naslov Londonu. Imao je nevjerojatan mjesec, prvo je u Bercyju uzeo titulu, sada u Londonu. Ako pogledate cijeli turnir, bio je najbolji. Nije izgubio ni set u fazi po skupinama. Pobijedio je Novaka u skupini, Nadala u polufinalu'', naglasio je Austrijanac koji se još jednom osvrnuo na sami meč.

''Ovo je bio meč igrača u odličnoj formi. Sva tri seta smo odigrali na viskom nivou. Ako za nečim žalim, to je onaj glupi forehand kod 2:1 u tiebreaku. Osim toga sebi nemam što zamjeriti. Vjerojatno bih ponovio svoju taktiku većim dijelom da igramo ponovo.Jednostavno, način na koji me slomio u trećem setu je nevjerojatan, odigrao je neke poene, razmjene, stvarno vrhunski. Ja sam imao prilike za povratak, nisam ih iskoristio. Medvedev je u trećem setu napravio break, odigrao je vrhunski gem, nekoliko fantastičnih poena'', kaže Thiem.

Iako je izgubio finale, drugi put zaredom, Dominic nije nezadovoljan. U ovoj čudnoj godini je napravio svoj najbolji rezultat karijere, osvojio je US Open.

''Godina je bila teška za sve, za nas tenisače koji smo se vratili na turnirima također. Vjerujem da je za neke ljude i dalje teška, a mi tenisači smo imali priliku da se vratimo i radimo posao koji volimo raditi. Puno toga je bilo novog, čudnog, ti baloni, US Open bez gledalaca, gužve, ali opet ova godina će u mom srcu ostati jer sam uspio uzeti jedan Grand Slam naslov'', naglašava Thiem. Austrijanac je trenutačno treći na svijetu, o planovima nije previše pričao, ali vjeruje da može napraviti i pomak na ATP listi.

''Ova i prošla godina su za mene rezultatski bile sjajne. Igrao sam dobro, osvajao turnire i to želim raditi sljedeće godine, ostati na toj razini. Ako budem ostao u pravoj formi, vjeruje, da mogu ići naprijed kada je u pitanju ATP rang lista. O ciljevima u narednoj još nisam razmišljao ali svakako će to biti jedan od tih'', zaključio je Austrijanac.

Kopirati
Drag cursor here to close