ATP RIM

Težak pad Nadala: Udario u zemlju, na tribinama nastao muk

Nakon meča objavljeno je da nema težih posljedica za Nadala, prošao je samo s modricom.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2021. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Težak pad Nadala

Treći tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu nakon što je danas pobijedio njemačkog tenisača Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:4.

Točno tjedan dana nakon poraza u četvrtfinalu turnira u Madridu, Nadal se revanširao Nijemcu i slavio poslije dva sata igre.

Španjolski tenisač je u prvom setu poveo s 4:0, da bi do kraja prvog dijela igre Zverev uspio samo smanjiti rezultat. Ipak, jedan drugi događaj iz prvog seta zabrinuo je sve na terenu.

Težak pad

Nadal je servirao za set kad se pri rezultatu 15:15 spotaknuo u lovu na jednu loptu i teško pao. Žestoko je udario u zemlju, a na tribinama je nastao muk.

Zverev je odmah prešao mrežu da vidi je li sve u redu sa Španjolcem, a sa svog mjesta spustio se i sudac. Nakon meča objavljeno je da nema težih posljedica za Nadala, prošao je samo s modricom.

Deveterostruki prvak Rima je u drugom setu napravio break u petom gemu, a njemački tenisač je najbolju šansu za povratak u meč propustio u desetom gemu, kada nije iskoristio tri break-lopte. Nadal je realizirao svoju prvu meč-loptu i plasirao se u polufinale turnira, u kojem će igrati protiv Amerikanca Reillyja Opelke, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close