UFC 220

Teškaški meč desetljeća: Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

Teškaški obračun za titulu između Stipe Miočića definitivno će ući u povijest i odrediti budućnost UFC-ove kraljevske divizije, a uz sve to Miočić ispred sebe ima ogromnu priliku postati jedini teškaš koji je uspio tri puta obraniti UFC-ovu titulu.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda napokon slijedi jedan od najnapetijih mečeva u posljednje vrijeme, meč koji svi MMA fanovi i entuzijasti s nestrpljenjem očekuju i koji je u proteklih nekoliko tjedana jedna od glavnih tema u sportskim krugovima, a i kod onih koji nisu toliko u MMA vodama.

Teškaški obračun za titulu između Stipe Miočića definitivno će ući u povijest i odrediti budućnost UFC-ove kraljevske divizije, a uz sve to Miočić ispred sebe ima ogromnu priliku postati jedini teškaš koji je uspio tri puta obraniti UFC-ovu titulu.

 U borbi će prvak poluteške divizije, Daniel Cormier, morati ukrstiti rukavice s borcem koji je do sada dokazao kako jednim udarcem može srušiti apsolutno svakoga tko dođe ispred njega.

Teškaški meč desetljeća: Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

U meču kojeg MMA analitičari nazivaju jednim od najvećih ‘match-upova’ u povijesti UFC-ove teške divizije, snage će odmjeriti američki Hrvat Stipe Miočić i francuski Kamerunac Francis Ngannou.

Stipe Miočić (17-2 MMA, 11-2 UFC) u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda i 2 poraza te trenutačno plovi na pet uzastopnih slavlja. Još ga samo jedna pobjeda dijeli od rekordnog najvećeg broja obrana naslova u elitnoj promociji teške kategorije. U posljednja dva nastupa je svladao Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa, a prije toga je pojas osvojio pobijedivši Fabricija Werduma.

No Miočić će s druge strane imati borca oko kakvog već dugo nije viđena ovakva manija, barem kad su u pitanju teškaši. Francis Ngannou (11-1 MMA, 6-0 UFC) je slavljem na UFC-u 218 protiv Alistaira Overeema zapečatio svoju poziciju prvog izazivača. U UFC-u ima šest nastupa i šest pobjeda prekidom. Sve mečeve osim onoga na Fight Night priredbi u Zagrebu je finiširao u prvoj rundi i trenutačno je na profesionalnih 11-1. Ali iza Ngannoua ne stoje samo rezultati s obzirom na to da njegovi skalpovi nisu jednako teški kao skalpovi velikih imena koje je skupio Miočić. UFC je sjajno iskoristio njegovu životnu priču da oko njega stvori veliku pompu, a pobjedom nad Miočićem bi postao i prvi UFC prvak iz Afrike. Uz spektakularne finiše protivnika, Ngannou po UFC-u ima sve da postane prava marketabilna zvijezda koja će privući široku bazu fanova, a na Stipi Miočiću je da dokaže kako to nije tako, nego da ta titula s pravom pripada njemu, kao i pojas koji nosi.

Može li nokauter u usponu s trona skinuti iskusnog Daniela Cormiera?

Volkan Oezdemir (15-1 MMA, 3-0 UFC) tek je ove godine postao član UFC-a, ali impresivnim nastupima je nakon samo tri borbe osigurao mjesto prvog izazivača i obračun s prvakom poluteške kategorije, Danielom Cormierom (19-1 MMA, 8-1 UFC). Oezdemir je u posljednje dvije borbe oduševio fanove brzim nokautima ponajboljih boraca u diviziji, no čini se da nije uspio impresionirati Cormiera, koji je u svojoj karijeri sve to već vidio.

Naime, Oezdemir će ispred sebe imati čovjeka od kojeg je do sad bio bolji tek Jon Jones. Cormier je zadnji okršaj s Jonesom imao u srpnju na UFC-u 214 kad je izgubio nokautom u trećoj rundi i tako ostao bez titule koja mu je ipak vraćena jer je meč proglašen „no contestom“ zbog još jednog Jonesovog debakla na doping testu. Daniel Cormier je također nedavno otkrio kako bi 2018. godina mogla biti njegova posljednja godina u natjecateljskim vodama, no još uvijek ima velike ambicije, a jedna od njih je i ostvariti dominantnu pobjednu nad ovim švicarskim Turčinom u usponu.

U ostalom dijelu glavnog programa UFC-a 220, prije onoga što će svi iščekivati, gledat ćemo borbu Shanea Burgosa i Calvina Kattara. U pitanju su dva nevjerojatno talentirana borca, ali i borci koji su tek prošle godine pristigli u UFC. Tu je meč još dvojice poluteškaša, Francimara Barrosa i Giana Villantea, velikog prijatelja Stipe Miočića, a sve to otvara duel bantam kategorije između talentiranog Thomasa Almeide i opakog Roba Fonta.

UFC 220: Miočić vs. Ngannou UŽIVO iz Las Vegasa ne propustite pogledati 21. siječnja u noći sa subote na nedjelju u 4 sata iza ponoći BESPLATNO na Fight Channnelu ili u PPV prijenosu na www.fightchanneltv.com.

Kopirati
Drag cursor here to close