Konstituirajuća sjednica

Teletović: Bit će mi zadovoljstvo da izaberemo najbolje

Na čelu žirija ove godine nalazi se proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović
Sport / Ostali sportovi | 01. 11. 2018. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstituirajuća sjednica 18. izbora najboljeg sportaša BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održana je danas u Sarajevu.

Na čelu žirija ove godine nalazi se proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović čijim predsjedavanjem je službeno započeo rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportaši i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

''Drago mi je nekako da ovaj put budem s ove strane, ranije sam bio s one druge kao sportaša. Bit će mi zadovoljstvo da pomognem oko ovog izbora. Sportaši su nekako ti naši najbolji veleposlanici BiH, tako da mi je i s te strane drago da pomognem da izaberemo najbolje kandidate koji su predstavljali našu domovinu. Čast mi je i zadovoljstvo što sam u ovome'', kazao je Teletović, koji je ostavio dubok trag u europskoj i NBA košarci.

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije zna što znači sportašima svaka nagrada koja dolazi iz njihove zemlje, s obzirom na to da je i sam dobio nagradu za najboljeg sportaša BiH.

''Svako priznanje koje damo našim sportašima, barem sam ja tako gledao s osobne i privatne strane, kada se dobije iz BiH meni je bilo milijardu puta draže nego od bilo koje priznanje iz druge države. Zahvalio bih se i na ranijim nagradama koje su dobivali naši sportaši, jer oni to jako cijene'', zaključio je Teletović.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportaš, najbolja sportašica, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportaš, najperspektivnija sportašica nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportaš u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 18. izbora najboljeg sportaša BiH bit će održana 17. prosinca u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominiranih u svim konkurencijama bit će održana 8. novembra u Mostaru, a treća 15. studenog u Banjoj Luci.

Posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije, kada će biti donesene i konačne odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close