short track

Tarik Omeragić 38. na Svjetskom prvenstvu u Sofiji

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definiranu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), bh. reprezentativac u utrci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto,
Sport / Ostali sportovi | 10. 03. 2019. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10. ovog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska). Sa njim je u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić. 

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definiranu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), bh.  reprezentativac u utrci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto, a u trkama na 1500 m i 500 m, za nekoliko sekundi popravio je najbolje osobno vrijeme. 

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i natjecanje s najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan proračun za pripreme i nastupe, s cijelim pratećim timom, dok bh. reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga, priopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH. 

Kako se navodi u priopćenju u Savezu su zadovoljni nastupom bh. reprezentativca, kod kojega se, obaranjem osobnog vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak, a posebno su zadovoljni načinom s kojim predstavlja BiH u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close