Veliki uspjeh

Lejla Tanović jedanaesta biciklistkinja svijeta

Radi novog pravila koje je donio UCI, kada je riječ o upisivanju bodova, Lejlin stvarni plasman i kvalitet u ovoj sezoni tek sada dolaze do izražaja. Naš cilj je plasman u top 10 na svijetu i sigurno da ćemo to postići'' - rekao je trener Amar Njemče
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2020. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon zadnjeg upisa bodova napredovala je na svjetskoj UCI ranking listi. Nakon napretka od tri pozicije Tanović sada zauzima 11. mjesto u konkurenciji svih biciklistkinja svijeta.

Usljed pandemije koronavirusa Svjetska biciklistička organizacija donijela je odluku kojom osvojeni bodovi za UCI ranking vrijede 15 tjedana duže, odnosno za period kolika je trajala i oficijelna suspenzija od natjecanja.

''Sjajne vijesti dolaze nam pred završetak kalendarske godine, Lejla trenutno zauzima 11. mjesto na svjetskoj ranking listi. Međutim, UCI je donio odluku da se bodovi s državnih prvenstava upisuju nakon Nove godine tako da nas sigurno očekuje dodatni skok na UCI ljestvici. Radi novog pravila koje je donio UCI, kada je riječ o upisivanju bodova, Lejlin stvarni plasman i kvalitet u ovoj sezoni tek sada dolaze do izražaja. Naš cilj je plasman u top 10 na svijetu i sigurno da ćemo to postići'' - rekao je trener Amar Njemčević.

Tanović je ostvarila uspjeh karijere i najbolji plasman u povijesti bosanskohercegovačkog biciklizma kada je ove godine osvojila osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u disciplini maraton u Turskoj.

Dodatni pokazatelji da je ove sezone vozila u vrhunskoj formi su osvajanjem Premijer lige BiH, drugog mjesta na Costa Blanca etapnoj utrci u Španjolskoj, zatim 14. titule državne prvakinje ali i obaranje rekorda na uspon na Biokovo u Hrvatskoj za više od 11 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close