Viceprvak Europe

Svečani doček za Kvesića: Na sreću zagrebačkog sporta su došli i Hercegovci

Mašući s hrvatskim zastavama, malecki su klicali Ivanovo ime, a potom su se slikali sa svojim novim idolom.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2018. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate klubu Hercegovina Zagreb upriličili su svečani doček svom članu Ivanu Kvesiću (84 kg), srebrnom s Prvenstva Europe u nedjelju završenog u Novom Sadu.

Osim ključnih ljudi kluba (Boris Vujičić, Mario Vučić, Danijel Vučić), doprvaka su dočekali i klupski klinci. Mašući s hrvatskim zastavama, malecki su klicali Ivanovo ime, a potom su se slikali sa svojim novim idolom.

Pozdravljajući gradskog "ministra" sporta Milana Pavelića, predsjednika SSGZ-a Nikolu Dragaša, karate legendu Vjekoslava Šafranića i druge goste, glavni tajnik Hercegovine Mario Vučić istaknuo je da je ovo klubu 24. medalja s velikih natjecanja (računajući i kadetska i juniorska odličja), piše Večernji list.

A među njima je i ono europsko zlato Maše Martinović iz 2015. godine koja je došla pozdraviti uspjeh svog klupskog kolege zajedno sa svojim tromjesečnim sinčićem Pavelom.

U slavljeničkoj atmosferi, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš malo se i našalio na temu imena kluba i činjenice da su braća Kvesić rođena u Hercegovini, kao i mnogi drugi elitni hrvatski sportaši (tenisači Čilić i Dodig, košarkaši Bogdanović i Zubac...).

''Ja sam Dalmatinac i mi smo u Zagreb došli prvi, a onda su na sreću zagrebačkog sporta došli i Hercegovci'', kazao je Dragaš, dok se legendarni Šafranić pak prisjetio subotnjeg finala protiv Talijana Michellea Martine: ''Moje je mišljenje da su te, Ivane, suci zakinuli, da ti nije suđeno sve što je trebalo. No, i ovo je veliki uspjeh i da ti je prije Prvenstva netko nudio srebro vjerojatno bi ga odmah prihvatio''.

Trener Danijel Vučić bio je pomalo emotivan: ''S obzirom da sam sa svojim učenikom završio jednu veliku etapu, pustio sam i koju suzu radosnicu i sada mirnije spavam''.

Sada s mirom možemo započeti novu etapu. A ona se zacijelo odnosi kako na predstojeće Svjetsko prvenstvo u studenom ove godine tako i na skupljanje bodova za nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine. A da bi uhvatio dobar zalet za sve to, Ivan je morao učiniti sljedeće: ''Prošle godine nisam imao najbolje rezultate pa sam odlučio zamrznuti treću godinu na Zdravstvenom veleučilištu smjer fizioterapija i cijelu godinu posvetiti samo karateu. I takva posvećenost urodila je plodom. Na tri Premijer lige borio sam se za medalje, a na koncu sam osvojio europsko srebro pobijedivši u nizu trojicu boraca iz top pet. Riječ je o Grku Tzanosu, Turčinu Aktašu i Ukrajincu Čobotaru od kojih sam uglavnom gubio, no kada je bilo najvažnije, nadjačao sam ih. Hvala Sportskom savezu grada Zagreba koji mi je omogućio da nastupam na turnirima Premijer lige i da sa samopouzdanjem odem na ovo Prvenstvo Europe''.

Kopirati
Drag cursor here to close