Matković i Vučijak

Stolni tenis: Mostar dobio nove državne prvake!

Marko Vučijak rekao je kako su na ovogodišnjem natjecanju Mostarci stigli još jači.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2018. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu i nedjelju u organizaciji sportskih djelatnika u Jablanici je održano jubilarno 25. Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu, a igrači STK "HT ERONET" Mostara - Luka Matković i Marko Vučijak postali su Državni prvaci u parovima nadigravši u finalu Damjana Markovića  i Sinišu Marčetića.

Naime, Luka Matković se u pojedinačnoj konkurenciji okitio brončanim odličjem, što je moglo bi se reći nakon prvih mjesta na državnim prvenstvima u mlađim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori) ovo kruna njegovog marljivog rada, priopćeno je.

Ovaj 19-ogodišnjak je, kako tvrde, u potpunosti opravdao poziv izbornika Vladimira Ivaneka u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te vjerojatno kupio vizu za sljedeće Europsko prvenstvo koje se u 10. mjesecu održava u Danskoj.

Foto: PR / Mostarci državni prvaci u stolnom tenisu

Matković tvrdi kako je 'za dlaku' nedostajalo da uđe u finale u pojedinačnoj konkurenciji.

"Iza mene je jako dobar turnir. Nedostajalo mi je malo sportske sreće da uđem u finale državnog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji, gdje u odlučujućem setu pri rezultatu 3-3 i 10-7 nisam iskoristio tri vezane meč lopte, ali sam to sve brzo morao zaboraviti i iza toga sa svojim suigračem iz kluba Markom Vučijakom ostvario najbolji seniorski rezultat, tj. postali smo Državni prvaci u parovina", izjavio je Luka Matković.

Marko Vučijak rekao je kako su na ovogodišnjem natjecanju Mostarci stigli još jači.

"Nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu parova, mislio sam da nikad više nećemo imati priliku za titulu, ali ove godine smo došli još jači, bolji i iskusniji za jednu godinu gdje smo od početka turnira izgubili samo dva seta, te zasluženo slavili u konkurenciji parova", poručio je Marko Vučijak.

Trener Toni Vranjić rekao je kako je veoma ponosan što su momci njegovog kluba izborili plasman te ušli u glavni ždrijeb.

"Posebno sam ponosan na svoje prvotimce Luku Matkovića i Marka Vučijaka koji su nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu parova ipak uspjeli otići korak više i osvojiti titulu, a pogotovo sam ponosan na Luku Matkovića kojem je falilo samo malo sportske sreće i iskustva da igra u finalu i u pojedinačnoj konkurenciji'', rekao je Vranjić.

Za ove Mostarce nakon pobjede nema pauze.

''Za moje igrače i mene nema odmora od loptica, jer nas već narednog tjedna, točnije u nedjelju 3. lipnja u Zenici očekuje prvi meč finala Play off-a protiv ekipe STK "Mladost". Nadam se da ćemo se vratiti sa pobjedom i u subotu 23.06. u našoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku uspjeti odbraniti titulu prvaka države Bosne i Hercegovine", rekao je trener Vranjić.

Kopirati
Drag cursor here to close