Mostar Run Weekend

Stojanović i Štefulj pobjednici mostarskog polumaratona

Utrka ove godine ima humanitarni karakter pa će kompletan prihod biti usmjeren na liječenje žena oboljelih od malignih bolesti.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2021. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ognjen Stojanović iz beogradskog Trkačkog kluba i Ana Štefulj  iz AK Sljeme pobjednici su petog po redu Mostarski polumaraton na kojem je učešće usprkos pandemiji COVID-a 19 uzelo više stotina trkača.

Drugo i treće mjesto osvojili su Milan Mitrović i Ivan Dračar.

Stojanović je rekao kako je današnji dan bio je perfektan za natjecanje. Dodao je kako je mostarska staza zahtjevna.

Foto: Bljesak.info / 

"Iskreno, ciljao sam vrijeme koje sam na kraju istrčao. Nisam planirao krenuti tako jako, ali sam pošao dobro. U početku se činilo kao da će se noge zamrznuti, ali sam izdržao. Preostalo je bilo dovoljno snage za posljednje kilometre", rekao je nakon utrke Stojanović.

Kaže i da je, otkako je nastupila pandemija, mnogo trenirao te da mu se predan rad sada vratio.

"Napravio sam veliku bazu i sada sve ide kako želim. Najveći cilj u ovoj godini je da ostvarim plasman na Olimpijske igre u triatlonu. Što se današnje utrke tiče, vrijeme je bilo idealno, s tim da je na nekoliko dionica puhao jak vjetar", dodao je.

Foto:Bljesak.info / Mostarski polumaraton

Pobjednica u ženskoj konkurenciji bila je Ana Štefulj iz Zagreba, ostavivši iza sebe Oliveru Jevtić i Zoe Hamel.

"Oduševljena sam stazom. Bilo je teško, jer je puhao jak vjetar. Ovo je moj lični rekord, a prije današnjeg najbolje vrijeme trčala sam u Varaždinu. Naredni cilj je nastup na polumaratonu u Osijeku, koji je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske. Želim trčati i maratone, nisam ih trčala od 2019.", kazala je pobjednica Mostarskog polumaratona.

Foto: Bljesak.info / 

Start utrke bio je na mostu u Vojnu, sjeverno od grada, a planirana staza natjecatelje je odvela do Tržnog centra Meppas Mall, gdje je i ovog puta cilj.

Predsjednik organizacijskog odbora Mostarskog polumaratona Franjo Lović rekao je da su se organizatori držali svih epidemioloških mjera, kao i da je u uvjetima pandemije sve bilo teže pripremiti.

Foto: Bljesak.info / Podrška

"Imali smo grupne startove, jer smo željeli da ni u jednom trenutku više od trideset ljudi ne bude blizu na malom prostoru. Cilj je bio da ih što više razdvojimo. Svi su na startu morali nositi masku koju su po želji mogli skinuti nakon pretrčanih 200 metara'', rekao je.

Utrka ove godine ima humanitarni karakter pa će kompletan prihod biti usmjeren na liječenje žena oboljelih od malignih bolesti.

Najveći broj natjecatelja bio je iz Bosne i Hercegovine, a tu su i trkači iz svih zemalja zapadnog Balkana, kao i nekoliko sudionika koji dolaze iz zemalja zapadne Europe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close