Stolni tenis

STK Mostar četvrti put osvojio Kup BiH

Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2017. u 09:11 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u organizaciji Stolnoteniskog kluba Mostar odigrana je završnica Kupa Bosne i Hercegovine.

Domaćin je brijantnom igrom po četvrti osvojio ovo veliko natjecanje.

Prvo je u polufinalu nakon izvrsne borbe pobjeđena ekipa STK Aladže-Sarajevo, da bi lakše nego se očekivalo u finalu rezultatom 3:1 pobjedili višestruke prvake BiH ekipu, STK Vogošću.

Briljantne partije i sve pobjede ostvario je najbolji igrač STK Mostara Dragutin Šurbek mlađi.

“Jako mi je lijepo u ovom klubu i u ovom gradu. Ljudi su veoma susretljivi i osjećam se kao u svom domu. Volio bih nakon ovog četvrtog po redu osvojenog kupa da sezonu zaključimo i sa čevrtom  titulom u prvenstvu i naravno nadam se daljnjoj suradnji sa veoma dobrim ljudima i suigračima iz ovog kluba”, poručio je Dragutin Šurbek.

Uz Šurbeka, ekipu do titule su predvodili Adnan Šehić, Marko Vučijak,Toni Vranjić i Filip Palameta uz asistenciju trenera kluba Danijela Berezovskog.

Hvale vrijedan rezultat ostvarile su i cure STK Mostara u sastavu Iva Knezović, Maja Vranjić, Alemka Hasečić, Leonarda Pušić i Sara Miljko -  osvojile su srebenu medalju što je najveći rezultat u povjesti kluba.

U polufinalu su pobijedili ekipu STK Hašim Spahić- Ilijaš, da bi u finalu morali stisnuti ruku pobjednicama, ekipi STK Spin 2012 iz Sarajeva.

“Evo vidite da se ovaj uspjeh nekako poklopio sa 9. godišnjicom obnavljanja rada kluba i da smo uspjeli osvojiti čak 7. prestižni trofej što je ravno velikom podvigu u ovakvom kratkom periodu”, izjavio je predsjednik kluba Dragan Palameta.

“Čestitam svojim igračima i trenerima koji su pokazali maksimalnu borbenost,a mi se okrećemo prvenstvu BiH, gdje smo trenutno, dva kola prije kraja, vodeća ekipa i startamo sa prve pozicije u play offu. Nadam se da ćemo osvojiti još jednu tituliu prvaka BiH te tako postati jedna od najuspješnih ekipa u ovoj državi po broju titula. Hvala svim ljudima koji pomažu ovaj klub i mogu sa sigurnošću reći da ćemo se boriti i opravdati uložena sredstva”, dodao je Palameta.

Kopirati
Drag cursor here to close