3. listopada

Start ovogodišnjeg odgođenog Giro d'Italia na Siciliji

Bit će to 103. izdanje jedne od najvećih biciklističkih utrka, koje je u svom originalnom svibanjskom terminu trebalo započeti u Budimpešti, ali je zbog izbijanja pandemije izazvane širenjem koronavirusa natjecanje odgođeno za jesen.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2020. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Giro d'Italia

Start ovogodišnje odgođene biciklističke Grand Tour utrke Giro d'Italia bit će 3. listopada na Siciliji, a prva etapa će biti kronometar dužine 16 kilometara od Monrealea do Palerma, objavili su u petak organizatori.

Bit će to 103. izdanje jedne od najvećih biciklističkih utrka, koje je u svom originalnom svibanjskom terminu trebalo započeti u Budimpešti, ali je zbog izbijanja pandemije izazvane širenjem koronavirusa natjecanje odgođeno za jesen, a Mađari su odustali od organizacije.

Tako će po deveti put u povijesti utrka po Italiji krenuti sa Sicilije, a posljednji put se to dogodilo 2008.

Utrka će 3. listopada krenuti ispred katedrale u Monrealeu koja se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a cilj pojedinačnog kronometra će biti u središtu Palerma.

Osim kronometra, na Siciliji će biti vožene još tri etape: druga je na rasporedu 4. listopada od Alcama do Agrigenta (150 km); u trećoj će biciklisti 5. listopada startati u Enni, a nakon 150 km vožnje doći da cilj na Etni, skijališta Piano Provenzana koje se nalazi na 1775 metara nadmorske visine; 6. listopada će na red doći sprinteri u 138 km dugoj etapi od Catanije do Villafrance Tirrene.

"Od 2019. radimo s vodstvom Sicilije na razvoju važnog projekta za promociju regije kroz biciklizam", izjavili su organizatori Gira u priopćenju.

"Sad imamo veliki start u Monrealeu i tri važne etape u kojima ćemo pokazati svijetu ljepotu Sicilije", dodali su iz tvrtke RCS Sport koja organizira Giro d'Italia.

Kopirati
Drag cursor here to close