Namjerno pustio?

Srpski tenisač Troicki izgubio nemoguće pa pokrenuo lavinu komentara

U sportu kao što je tenis, u kojem često dolazi do na prvi pogled sumnjivih rezultata, javnost na društvenim mrežama je odmah iskoristila ovu priliku za napade na tenisača i optuži ga za “urušavanje integriteta tenisa”.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2019. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski tenisač Viktor Troicki neobjašnjivim je porazom u Njemačkoj postao glavna tema na društvenim mrežama, pišu srpski mediji.

Troicki je doživio poraz u kvalifikacijama za Heilbronn Challenger od mađarskog tenisača Attile Balázsa, što ne bi moralo mnogo začuditi, s obzirom da je Viktor Troicki trenutačno 259. igrač na svijetu.

Ono što je zaintrigiralo teniske ljubitelje na društvenim mrežama je bio način na koji je Troicki izgubio – vodio je 6:1, 5:1 i imao meč lopte na 40:15, ali onda doživio poraz od 6:1, 6:7, 3:6.

Šanse srpskog tenisača da meč loptama dođe do preokreta bile su astronomske. Na kladionici kvote nisu postojale, a kada je Mađar došao do izjednačenja, bile su jedva nešto više od 0 posto.

U sportu kao što je tenis, u kojem često dolazi do na prvi pogled sumnjivih rezultata, javnost na društvenim mrežama je odmah iskoristila ovu priliku za napade na tenisača i optuži ga za “urušavanje integriteta tenisa”.

Ljudi bliski turniru u Heilbronnu – koje čine brojni blogeri, lokalni novinari i teniski fanatici – iznijeli su svoje mišljenje i navodan razlog Viktorovog poraza.

Naime, Troicki je porazom u kvalifikacijama dobio značajno bolje uvjete u glavnom ždrijebu Heilbronna, nego što bi to bio slučaj da je pobijedio.

Kako? Tako što je porazom dobio status “sretnog gubitnika” (Lucky Loser) i zamijenio osmog nositelja turnira Nijemca Maximiliana Marterera, čime je dobio njegov povlašten status na turniru – direktan plasman u drugo kolo i lakši ždrijeb.

Povodom ovog enigmatičnog slučaja pojavile su se špekulacije o tome je li Troicki znao da će upasti u glavni ždrijeb na mjestu osmog nosioca i da li je namjerno izgubio meč.

Prema neslužbenim informacijama, Marterer (ozljeda koljena) i još jedan od učesnika glavnog dijela turnira su odustali od turnira poslije meča Troickog, te srpski tenisač nije mogao znati da će se naći na mjestu nositelja.

Ipak, kao kontraargument pojavila se informacija kako je bilo poznato da će se Nijemac, 110. tenisač svijeta, odustati od turnira zbog već poznate ozljede, tako da je Troicki imao uvid u to hoće li će i gdje će točno upasti u ždrijebu Heilbronn Challengera.

Heilbronn Challenger igra se za ukupni nagradni fond od 92.000 eura i na njemu nastupaju i neki od poznatijih igrača koji traže formu ili su na ATP ljestvici pali ispod mjesta koja ih vode na jače ATP turnire.

Tako ove godine na turniru nastupaju Filip Krajinović, Denis Istomin, Viktor Troicki, Guillermo Garcia-Lopez, Jiri Vesely, ali i niz vrlo nepoznatih teniskih imena.

Kopirati
Drag cursor here to close