Najbolji

Sportski savez BiH organizira Izbor sportaša i ekipe 2016. godine

Sport / Ostali sportovi | 14. 12. 2016. u 13:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski savez u Bosni i Hercegovini organizirat će 26. siječnja  u Narodnom pozorištu Sarajevo manifestaciju proglašenja sportaša i sportske ekipe Bosne i Hercegovine.

Rok za dostavu prijedloga za izbor je 15. siječnja iduće godine, saopćeno je iz Sportskog saveza BiH, a u skladu s pravilima, za izbor se mogu predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2016. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu, međunarodnim i svjetskimnatjecanjima, koje je organizirao Međunarodni olimpijski odbor, svjetske ili europske sportske federacije.

Za specijalna priznanja mogu se predložiti pojedinci i ekipe koje su u 2016. godini ili ranije, u kontinuitetu postigli značajniji sportski rezultat ili na drugi način daju doprinos u razvoju sportskog stvaralaštva ili je doprinos ostvaren amaterskim odnosno profesionalnim radom u oblasti naučno-istraživačkog i publicističkog rada.

Priznanja se dodjeljuju za najuspješnijeg sportaša u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješnijeg trenera, ekipu u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješniju državnu selekciju (sportske igre), najuspješnijeg sportaša studenta, juniorku i juniora, fair play, posebno priznanje "Mirza Delibašić".

Specijalne nagrade su sportske nade BiH, doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta, vrhunski međunarodni rezultat, top 10 sportaša u BiH, ambasador sporta i nagrada za životno djelo.

Prema pravilima, iz jednog sportskog strukovnog saveza mogu se dodijeliti najviše dvije glavne nagrade, bez obzira na broj predloženih kandidata i kategoriju priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close