Najbolji sportaši

Sportski savez BiH bira najbolje

Žiri je razmotrio prijedloge za izbor sportaša godine.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2019. u 14:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žiri Izbora sportaša i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu, u organizaciji Sportskog saveza u BiH, na sjednici u Sarajevu razmatrao je prijedloge kandidatura za dodjelu priznanja.

Izbor najboljih vrši se na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Sportski savez u BiH i ove godine bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportaš u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportist u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna reprezentacija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportaš student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada nogometaš godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahist "Nusret Čaušević".

Bit će dodijeljena i posebno priznanje "Mirza Delibašić", nagrada za životno djelo, za fair play, nagrada ambasador sporta, nagrada za znanstveno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade i specijalna nagrada.

Manifestacija Izbor sportaša i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 24. lipnja u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close