Talenti

Sportska obitelj s više od 400 medalja i priznanja

''Nekad sam želio da igram nogomet, međutim, otišao sam u karate i u tom periodu su bili popularni Chuck Norris i Bruce Lee'', kaže Zijad.
Sport / Ostali sportovi | 14. 03. 2021. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FTV / Sportska obitelj s više od 400 medalja i priznanja

Da su sportske i obiteljske bajke moguće konstantnim trudom i zalaganjem, dokaz je i deseteročlana sportska obitelj Sipović. Otac Zijad, majstor karatea 7. stupanj, majka Šejla, majstor karatea 2. stupanj, i njihova djeca zajedno treniraju i ostvaruju zapažene - kako domaće tako i svjetske uspjehe.

Roditelji koji su iznjedrili četiri reprezentativca Bosne i Hercegovine i djeca koja zajedno imaju više od 400 medalja i priznanja, ljubav prema ovoj plemenitoj vještini koja vuče korijene s Dalekog istoka, kažu, gradili su zajedno, javlja Federalna.

''Kada sam bila mala moji roditelji su me prvi put odveli na trening, odnosno, moj otac, jer je on trener, i kada sam vidjela svu tu atmosferu jako mi se dopalo i htjela sam da započnem da treniram karate. Na neki način sve sam više uspijevala i evo dokle sam došla. I truditi ću se da još više uspijevam'', priča Emina Sipović.

''Nekad sam želio da igram nogomet, međutim, otišao sam u karate i u tom periodu su bili popularni Chuck Norris i Bruce Lee. To me je privuklo i ne kajem se. Materijalno mi nije toliko donio karate, ali karate je plemeniti sport koji daje istrajnost, zdravlje, samopouzdanje'', kaže Zijad.

Za bh. reprezentativke škola je, kažu, na prvom mjestu. Ali koliko ova plemenita vještina oduzima vremena i što donosi u živote mladih ljudi kao što su Nejra i Emina.

''Karateom se bavim 13 godina i od uspjeha koje mogu izdvojiti su prvo mjesto s Državnog prvenstva, zatim drugo mjesto s Balkanskog prvenstva i peto mjesto na Svjetskoj ligi u Veneciji. Što se ima više obaveza, više se i uskladi toliko stvari. Naravno, na prvo mjesto stavljamo školu, a što se tiče karatea, treniram pet puta tjedno. Kad je u pitanju zimski i ljetni raspust, po dva puta dnevno, a vikendom obično imamo natjecanja'', ističe Nejra.

''Svako ovo dijete koje trenira je za dvije ili tri godine zrelije od ostale djece, a sigurno imaju puno bolju koncentraciju, puno bolji uspjeh i u školi. Uvijek sam distancirao djecu od crnih poroka. Ovo je jedna zdrava sredina, jedna zdrava porodica. Moraju biti dobri učenici, fini, primjerni i da predstavljaju našu zemlju u što boljem svjetlu'', naglašava Zijad.

Kopirati
Drag cursor here to close