Liga prvaka

Sporting očekivano prejak, Dobovec nova prilika

Statistika je očekivano, u potpunosti bila na strani aktualnih prvaka Europe, omjer udaraca u okvir gola je bio 16:9.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2019. u 23:33 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Predstavnik BiH u UEFA-inoj Ligi prvaka, Mostar SG je poražen u prvoj utakmici skupine 1. Aktualni prvak Europe, Sporting iz Lisabona je slavio rezultatom 5:0.

Mirsad Fazlinović je utakmicu počeo s Momčilovićem na golu, dok su se u početnoj postavi našli Radmilović, Jelić, Aladžić i Lazarević i činilo se kako bi prvaci BiH mogli sačuvati svoju mrežu, međutim, na 6:45 prije kraja poluvremena Deo na drugoj stativa pronalazi Cesara koji provlači loptu pored Momčilovića. Tri minute kasnije već je bilo 2:0, Alex je strijelac.

Treći gol Sportinga je nakon svega 66 sekundi igre u nastavku. Cavinato je šutirao, lopta je na putu do gola zakačila kapetana Aladžića i promijenila smjer. Za četvrti se pobrinuo Pany Varela, iako je ostao dojam da je Momčilović mogao bolje reagirati, dok je konačan rezultat postavio fenomenalnim golom Cardinal na osam i pol minuta prije kraja utakmice.

Statistika je očekivano, u potpunosti bila na strani aktualnih prvaka Europe, omjer udaraca u okvir gola je bio 16:9.

U drugom susretu skupine 1, domaćin, prvak Slovenije Dobovec je na krilima iskusnog reprezentativca, sjajnog Kristjana Čujeca nadigrao Ekonomac 4:0. Čujec je postigao tri gola, jedan je dodao Žiga Čeh.

Već sutra su na rasporedu utakmice drugog kola. Od 17 sati i 30 minuta sastaju se Ekonomac - Sporting, dok je u večernjem terminu od 20 sati na rasporedu duel Dobovec - Mostar SG.

Dobovec je prošle sezone titulu prvaka Slovenije osvojio nakon što je u tri utakmice bio bolji od FutureNet Maribor. S klupe iz vodi nekadašnji igrač Nacionala Kujtim Morina, u kojem igraju hrvatski internacionalci Kristijan Postružin, Robert Grbić, Bruno Jakovljević, Vedran Matošević, Martin Borković, nekadašnji igrači Nacionala, Dinama odnosno Alumnusa.

Kopirati
Drag cursor here to close