Rezultatska klackalica

SOK Mostar osvojio Kup FBiH

Zanimljivo, sva tri seta odbojkašice Mostara su dobile istim rezultatom 25:20.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2019. u 20:56 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seriju sjajnih partija u Premijer ligi BiH, odbojkašice Mostara su zaključile i prvim velikim trofejom. Na kraju godine su u finalu Kupa Federacije BiH savladale nakon velike borbe momčad Slobode iz Tuzle 3:1, po setovima 25:20, 25:20, 21:25, 25:20 i izborile nastup na završnom turniru Kupa BiH naredne godine.

Nažalost, velika pobjeda je ostala u sjeni ozljede sjajne Tamare Češić koja je igru morala napustiti sredinom četvrtog seta.

Rezultatska klackalica u prvom setu je trajala sve do same završnice, a onda domaće odbojkašice prave seriju 6:0, za preokret, seriju koja je prelomila prvi set. Sloboda je vodila 16:18, ali domaće odbojkašice odlaze na 22:18, nešto kasnije koriste prvu set loptu za 25:20, nakon 24 minute igre. Drugi set je bio preslika prvog. I opet isti rasplet. Sloboda je vodila 18:17, prije nego što će SOK Mostar ući seriju 5:0.

Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla
Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla
Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla
Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla
Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla
Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - OK Sloboda Tuzla

U trećem setu ipak nešto drugačija situacija. Tuzlanske su zaigrale nešto bolje, uspjele su se odvojiti na tri poena prednosti (11:14), ali su se uspjele domaće igračice vratiti. U neizvjesnoj završnici, par loših procjena, problemi na prijemu servisa, pa nakon 21:25, meč odlazi u peti set. Ove sezone su kroz prvenstvo SOK Mostar i Sloboda odigrali dva meča, dva koja su odlučena u pet setova, pa je nakon trećeg izgledalo kako bi mogao i ovaj.

Međutim, domaće odbojkašice sjajno ulaze u četvrti set. Nakon početnih 5:1 držale su set pod kontrolom. U tri navrata su imale četiri poena prednosti, a onda je u jednom trenutku sve stalo. Najbolja igračica domaće momčadi do tog trenutka, Tamara Češić je ostala ležati na parketu uz bolan jauk. Tamara je morala van terena i bilo je veliko pitanje hoće li taj detalj poljuljati domaće odbojkašice. I jeste ostavio traga, Sloboda se vratila u meč, ali onda ide as servis odlične Angeline Divljan. Nakon toga ide nova, najveća i posljednja serija domaćih odbojkašica.

Vrlo brzo je SOK Mostar stigao do prednosti 22:15 i sve je bilo jasno. U ovakvom meču, to je bila prednost koja se nije mogla anulirati. Amra Mandžukić u tim trenucima vuče svoju momčad do krajnjih 25:20, odnosno ukupnih 3:1 i trofeja pobjednika Kupa Federacije Bosne i Hercegovine. Zanimljivo, sva tri seta odbojkašice Mostara su dobile istim rezultatom 25:20.

Kopirati
Drag cursor here to close