-28°C

Snowboarding na zaleđenom jezeru

Dok su Benny i njegovi prijatelji hvatali zalet za skokove, pecaroši su hvatali smuđeve i štuke.
Sport / Ostali sportovi | 04. 05. 2021. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vrijeme najhladnijeg perioda polarnog vrtloga u veljači, kada temperatura pada i do -28°C, a zbog ledenog vjetra se čini da je bliže -34°C, snowboarder Benny Milam je pozvao nekoliko prijatelja da mu se pridruže na zaleđenom jezeru blizu njegovog rodnog grada, gdje je prostu kućicu za pecanje na ledu pretvorio u unikatni snowboarding „rekvizit“ sa pokretnim rampama i vitlom za vuču na plinski pogon.

Milam je sa svoja četiri prijatelja (Garrett Mckenzie, Sam Schiltgen, Lenny Mazzotti i Drayden Gardner) proveo nekoliko dana vozeći snowboard na jezeru.

Dok je jezerom zviždao ledeni vjetar, snowboarderi su se zagrijavali gradeći skakaonice i podešavajući rampe na kućici.

Ribarske kućice na zaleđenom jezeru u Minnesoti nisu neobičan prizor: cijela sela s ovakvim kućicama pojavljuju se gdje god riba dobro grize.

Video: Snowboarding on a Frozen Lake with Benny Milam and Friends | Lakehouse

Benny, koji je odrastao na Green Lakeu (Zeleno jezero), od malih nogu se bavi idejom da ribarsku kućicu pretvori u „poligon“ za snowboarding:

„Moj brat i ja smo nekada jedan drugog vukli motornim sankama po jezeru i posmatrati sva ta sela sa ribarskim kućicama. Uvijek sam mislio da bi bilo cool pretvoriti jednu od njih u rekvizit“, kaže Milam.

Kako bi svom projektu dali autentičnost pecanja na ledu, snowboarderi su pozvali vlasnika prodavnice ribarske opreme i njegovu ekipu profesionalnih ribara na ledu da im se pridruže.

Dok su Benny i njegovi prijatelji hvatali zalet za skokove, pecaroši su hvatali smuđeve i štuke.

Preuređena ribarska kućica poslije je donirana skijalištu Wild Mountain u Milamovom rodnom gradu Taylors Falls u Minnesoti, i već postoji plan za organizaciju snowboard natjecanja uz korištenje kućice.

Kopirati
Drag cursor here to close