Karate

SKK Neretva sa Državnog prvenstva iz Vogošće donijela šest odličja

Sport / Ostali sportovi | 10. 04. 2017. u 14:28 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučer održanom državnom seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Vogošći, članovi SKK Neretva ostvarili su izvrstan rezultat osvojivši tri zlatna, dva srebrna i jedno brončano odličje.

U ženskoj konkurenciji djevojke iz Neretve bile su uvjerljivo najuspješnije, osvojivši tri od ukupno pet mogućih zlatnih odličja u pet težinskih kategorija, čime su potvrdile višegodišnju dominaciju u ženskom karateu u BiH.

Zlatnim odličjima okitili su se sljedeće natjecateljice:
• Iva Klepić, borbe -55 kg,
• Marija Sušac, borbe – 61 kg, i
• Ivona Ćavar, borbe – 68 kg.

Srebreno odličje osvojila je još jedna djevojka iz Neretve i to Ajla Mahmutović u kategoriji -55 kg.

Također, srebro u muškoj konkurenciji osvojio je Veselko Brkić, u kategoriji borbe do 75 kg, a u istoj kategoriji brončano odličje osvojio je njegov mlađi brat Marin Brkić, koji je bio juniorski europski prvak prošle godine,a sada polagano ulazi u seniorski karate.

Na žalost, Ivan Klepić ostao je bez odličja, napravivši jednu pogrešku pred kraj prvog meča koja ga je skupo koštala, a inače je u posljednje vrijeme najbolji natjecatelj Neretve u muškoj konkurenciji na međunarodnoj sceni - nedavno je osvojio treće mjesto na Balkanskom prvenstvu.

S osvojena tri zlatna odličja Neretva je po osvojenom broju odličja u ukupnoj konkurenciji (mada se uopće ne natječe u katama) zauzela drugu poziciju iza ekipe Championa iz Ilidže, koji također imaju tri zlatna odličja ali veći ukupan broj odličja od Neretve. U ukupnom poretku treća je bila ekipa sarajevske Bosne.

Ekipu je vodio bratski dvojac Miroslav i Zdenko Klepić.

Još dva zlatna odličja došla su u Hercegovinu i to Anđela Soldo u borbama do -50 kg iz KK Široki i Ivan Križanac iz Prozor-Rame, koji trenira u SKK Neretva, a natječe se za svoj matični klub KK Empi iz Prozor-Rama. Ivana Galić iz Posušja osvojila je brončano odličje.

Ukupno gledano, u Hercegovinu je došlo četiri od ukupno pet zlatnih odličja u ženskoj konkurenciji u borbama te uz ovo muško zlatno odličje, od ukupno 10 prvaka države u borbama (muškarci i žene) pet ih je iz Hercegovine što potvrđuje da se u Hercegovini trenira vrhunski karate, a rezultat toga su i brojna međunarodna odličja.

U narednom periodu očekuje ih još jedan izborni turnir za nastup na Europskom prvenstvu u Turskoj u svibnju, gdje se nadamo da će uz ove prvakinje države, Ivu Klepić, Ivonu, Ćavar i Mariju Sušac, koji su praktično već osigurali plasman, za nastup se izboriti i Ivan Klepić za mušku seniorsku ekipu te Veselko ili Marin Brkić pojedinačno.

Kopirati
Drag cursor here to close