Poslije priprema u Međugorju

Sjedeća odbojka: BiH se priprema za deseto europsko zlato

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju 6. studenog protiv Gruzije, zatim protiv Mađarske 7. studenog, a prvu fazu natjecanja završavaju susretom protiv Srbije, 8. studenog.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2017. u 15:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od 4. do 12.  studenog u Poreču branit će titulu europskog prvaka, osvojenu prije dvije godine u njemačkom Warendorfu.  

Pod vodstvom izbornika Mirze Hrustemovića najuspješniji bh. sportski kolektiv u pohodu na desetu uzastupnu titulu prvaka Starog kontinenta u Međugorju je već obavio prvi dio priprema, druga faza petodnevnih priprema počinje sutra, također u ovog hercegovačkom gradu, dok će se završna faza obaviti od 30. do 4. studenog u Poreču.

Kapetan bh. tima Sabahudin Delalić izrazio je zadovoljstvo formom i zalaganjem svih igrača tijekom prve faze priprema početkom mjeseca u Međugorju, stalnoj pripremnoj bazi bh. tima.

''Prvi ciklus priprema obavili smo maksimalno dobro i što je najbitnije nema ozlijeđenih igrača. Svi reprezentativci su spremni, u trenažnom procesu su duže vrijeme u svojim klubovima, jer je naše ligaško natjecanje u tijeku. Kao i uvijek, idemo na novu, desetu titulu europskog prvaka. Sve osim zlata za nas je neuspjeh, nećemo dozvoliti da nas netko iznenadi, iako ni ovog puta to neće biti lako'', kazao je Delalić za Fenu. 

Zajedno sa bh. timom u Međugorju će se pripremati i reprezentacija Ukrajine, koja je jedna od ekipa konkurenata za medalju. Pored Ukrajine konkurenti bh. timu za visok plasman još su Rusija, Njemačka i Nizozemska.

Na EP će nastupiti 13 ekipa podijeljnih u četiri skupine. Reprezentacija BiH igrat će u B-skupini s ekipama Gruzije, Mađarske i Srbije, u A-grupi su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-grupi Latvija, Nizozemskai Rusija, a u D-grupi Njemačka, Turska i Ukrajina.

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju 6. studenog protiv Gruzije, zatim protiv Mađarske 7. studenog, a prvu fazu natjecanja završavaju susretom protiv Srbije, 8. studenog.

Polufinalni susreti igrat će se 10. studenog.  dok je finale na programu 11.  studenog.

Tijekom EP-a u Poreču zasijedat će Generalana skupština Europske paraodbojkaške federacije, na kojoj će biti izabran domaćin sljedećeg EP-a. Po Delalićevim riječima, Asocijacija sjedeće odbojke BiH uložila je službenu kandidaturu da se ovo natjecanje 2019. godine drugi put održi u Sarajevu. Kandidature su još istaknuli Mađarska i Poljska. 

Prvu titulu europskog prvaka odbojkaši BiH osvojili su 1999. u Sarajevu. Uslijedile su titule u Sorospataku (2001.), Laparanti (2003.), Leverkusenu (2005.), Nyregyhazi (2007.), Elblagu (2009.), Rotterdamu (2011.), zatim ponovo Elblagu (2013.) i Warendorfu (2015.).

Kopirati
Drag cursor here to close