Finale Superlige FBiH u Lukavcu

Širokobriježankama ćemo ''bijelu zastavu'' objesiti na mrežu u njihovo ime

''Sigurna sam da Širokobriježanke neće u Lukavac doći s 'bijelom zastavom', ali mi ćemo je objesiti na mrežu u njihovo ime'', najavila je Lejla Softić.
Sport / Ostali sportovi | 12. 04. 2018. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvratna utakmica finala za prvaka Superlige FBiH odbojkašica lukavačkog i širokobriješkog Smeča odigrat će se u subotu u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Pobjednik ovjerava članstvo u Premijer ligi BiH, a sve prognoze idu u prilog domaće ekipa, koja je s 3:0 slavila u prvoj utakmici na Pecari, pa se u Lukavcu priprema velika fešta.

''Ulazimo u drugu utakmicu finala s više samopouzdanja, nakon teške utakmice i pobjede u Širokom Brijegu. Lakše će nam biti zbog toga što igramo pred našom publikom i vjerujem da ćemo sezonu završiti bez poraza u prvenstvu'', kaže za Fenu Lejla Softić, iskusna odbojkašica Smeča iz Lukavca.

Ova igračica u novi klub prešla je prošle godine, zajedno s blokericom Amelom Hadžić iz tuzlanske Slobode i bez sumnje su glavne poluge ekipe Smeča.

Iako su u prvoj utakmici u dvorani Pecara pobijedile maksimalnim rezultatom, broj osvojenih poena ukazuje na veliku borbu obje ekipe u svakom setu.

''Ekipa Smeča iz Širokog Brijega veoma je borbena. Igraju dobru obranu i možda su nas malo podcijenile. Mi smo fizički jače, uigranije i moćnije, tako da s prednošću iz prve utakmice naša pobjeda neće doći u pitanje'', smatra Softić.

Uvjerena je da će ''konačni okršaj'' klubova – imenjaka donijeti dobru odbojku i veliku borbenost.

''Sigurna sam da Širokobriježanke neće u Lukavac doći s 'bijelom zastavom', ali mi ćemo je objesiti na mrežu u njihovo ime'', najavila je Lejla Softić.

Utakmica Smeč (Lukavac) - Smeč (Široki Brijeg) igra se u subotu od 19.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close