Osveta Novom Gradu u Sarajevu

Širokobriješke odbojkašice slavile pobjedu vrijednu doigravanja za Premijer ligu BiH

Širokobriješke odbojkašice slavile su u Sarajevu pobjedu vrijednu doigravanja za Premijer ligu BiH.
Sport / Ostali sportovi | 10. 03. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkašice širokobriješkog Smeča slavile su 1:3 (19:25, 25:27, 25:23, 22:25) pobjedu protiv Novog Grada u Sarajevu - izravnog konkurenta za mjesto koje vodi u doigravanje za Premijer ligu BiH. HŽOK Smeč je tako ostao neporažen na gostujućim prvenstvenim utakmicama pune dvije godine.

Širokobriježanke su se tako osvetile Sarajkama za poraz na Pecari iz prvog dijela sezone te su ih ovom pobjedom preskočile na ljestvici i sada zauzimaju drugo mjesto s 24 boda, dva više od današnjih protivnica koje još teoretski mogu izboriti doigravanje.

Smeč je prvi set osvojio bez većih problema (19:25), a u drugom smo svjedočili velikom preokretu. Nakon što su gubile 22:14, Širokobriježanke su velikom serijom preokrenule rezultat u svoju korist osvojivši ga rezultatom 25:27.

U trećem setu odbojkašice Novog Grada su se trznule i uspjele su ga osvojiti s 25:23. U četvrtom setu Širokobriježanke se nisu dale iznenaditi te su kontrolirale igru i na kraju zasluženo slavile s 22:25 za veliku pobjedu vrijednu doigravanja za Premijer ligu BiH.

U posljednjem 14. kolu Super lige Federacije BiH - skupina jug, Smeč na Pecari sljedećeg vikenda dočekuje posljednjeplasiranu Vogošću koja je tek ovoga vikenda došla do prve pobjede u prvenstvu.

S obzirom da je prvoplasirani Igman (27 bodova) tek nakon pet setova došao do pobjede (3:2) nad Kaknjom (2 boda pobjedniku i 1 poraženoj ekipi), a s tim da je u posljednjem kolu slobodna ekipa, širokobriješkom Smeču se ukazala prilika da pobjedom nad Vogošćom izbije na prvo mjesto s kojeg bi imao lakši put u doigravanju za Premijer ligu BiH.

Sve osim pobjede od 3:0 bilo bi iznenađenje, no vrijedi pričekati do posljednjeg kola jer teoretski Smeč može ostati bez doigravanja ukoliko izgubi taj susret, a Novi Grad slavi u Kaknju, što je ipak teško ostvarivo.

Ljestvica Super lige FBiH - skupina jug:

1. Igman 27
2. Smeč 24
3. Novi Grad 22
4. Kakanj 16
5. Troglav 13
6. Čapljina 9
7. Vogošća 3

Kopirati
Drag cursor here to close