Anđelo i Ivan

Širokobriješka braća Kvesić prvaci Hrvatske u karateu

Anđelo i Ivan su još jednom pokazali da je teška i poluteška kategorija rezervirana za njih dvojicu.
Sport / Ostali sportovi | 12. 03. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriježani braća Anđelo i Ivan Kvesić postali su prvaci Hrvatske u karateu te su još jednom pokazali da je teška i poluteška kategorija rezervirana za njih dvojicu.

Titule prvaka Hrvatske donijele su im plasman na Europsko prvenstvo koje se u svibnju 2018. godine održava u Novom Sadu gdje će braniti broje Hrvatske.

Ivan Kvesić se u kategoriji do 84 kg okitio zlatnim medaljom u prvoj borbi je pobijedio rezultatom 6:0, u polufinalu 3:2 te u finalu izdominirao nad protivnikom Antom Mrvičićem (Hrvatski Dragovoljac) rezultatom 5:0.

Domagoj Ledić | Bljesak.info / 7. Međunarodni karate turnir 

Anđelo Kvesić u teškoj kategoriji iznad 84 kg osvojio zlato, u prvoj borbi pobijedio je rezultatom 2:1, polufinalnoj borbi rezultatom 3:0 te je u finalu pobjedio Jakova Bunjevca (Kik) rezultatom 2:0 .

Karate klub ''Hercegovina-Zagreb'' još je jednom pokazao da je zasluženo najbolji u Hrvatskoj sa sedam osvojenih medalja na ovome prvenstvu.

'''Možemo biti ponosni da imamo dva prvaka, predstavnika na EP-u u pojedinačnoj konkurenciji, naravno u njih dvojicu i Martinac u ekipnom dijelu natjecanja, ali ipak svjesni truda koji ulažemo očekivali smo barem još jednoga prvaka ili prvakinju. Ono što slijedi u narednom dijelu Premier lige Roterdam je Maroko. Istinam uz ovako doista gust kalendar natjecatelji nam se ne stignu ni oporaviti između natjecanja kako treba, ali od kada je karate postao olimpijski sport to su sada postali zahtjevi koji traže profesionalnost i 24-satnu posvećenost ovome sportu'', izjavio je trener Danijel Vučić.

Ostali rezultati kluba na Prvenstvu Hrvatske:

Lucija Čatlak 2. mjesto seniorke -55 kg
Dina Gagula 2. mjesto seniorke +68 kg
Lucija Ružaj 3. mjesto seniorke + 68 kg
Marijan Logerušić seniori – 67 kg 3. mjesto
Ivan Martinac seniori – 75 kg 3. mjesto

Kopirati
Drag cursor here to close