Ivan i Anđelo

Širokobriješka braća Kvesić osvojila brončane medalje na Europskom prvenstvu

Širokobriješka braća Kvesić osvojila su brončane medalje na Europskom prvenstvu u Španjolskoj.
Sport / Ostali sportovi | 30. 03. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Braća Anđelo i Ivan Kvesić iz Širokog Brijega na dramatičan su način osvojila brončane medalje na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

Anđelo Kvesić osvojio je broncu u teškoj kategoriji nakon što je senzacionalno prekrenuo zaostatak 0:2 15-ak sekundi prije kraja i pobijedio Gruzijca Gogita Arkanijua s 3:2, javlja HRT.

Samo nekoliko minuta kasnije i Ivan Kvesić osvojio je broncu u poluteškoj kategoriji svladavši Francuza Farouka Abdesellema. Hrvatski borac poveo je 1:0, a nakon izjednačenja marljivo je nastavio osvajati bodove, pa je poveo s 3:1, ali i primio udarac nogom u glavu.

Foto: Bljesak.info / Anđelo Kvesić

Francuz je tako preokrenuo na 3:4, ali doslovno u posljednjoj sekundi izašao je pod pritiskom Ivanovih napada s tatamija. Bila mu je to četvrta kazna i diskvalifikacija.

Dok je semafor pokazivao kako je francuski natjecatelj pobjednik i dok su već slavili francuski navijači, stvarni, veliki i ovom prigodom osobito sretni pobjednik bio je Ivan Kvesić, koji je taj trenutak burno proslavio s bratom Anđelom i ostalim članovima hrvatske karate reprezentacije, javio je HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close