Za svjetsko

Šesta pobjedu u nizu: Bh. stolnotenisačice savladale Portugal

U nokaut fazi borbe za plasman u B diviziju, reprezentativke BiH su danas ostvarile pobjedu nad Portugalom rezultatom 3:2 i tako ostale u utrci za 49. mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 04. 05. 2018. u 13:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ženska stolnotenisačka reprezentacija BiH

Ženska stolnoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pobjedama na 54. svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu. 

U nokaut fazi borbe za plasman u B diviziju, reprezentativke BiH su danas ostvarile pobjedu nad Portugalom rezultatom 3:2 i tako ostale u utrci za 49. mjesto. 

Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je trijumf "Zmajicama" potvrdila Snežana Marković, koja je i jučer protiv Gvatemale (3:2) imala težak zadatak da u posljednjem meču rješava sudbinu pobjednika. 

''Djevojke su bile sjajne. Portugalke su jučer odmarale, a mi smo imale težak meč u pet duela protiv Gvatemale. Ipak, to se nije osjetilo na igri, a Emina se pokazala kao pravi kapiten'', riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović Mujezinović. 

Naše djevojke večeras od 19 sati igraju protiv Indonezije, a nakon šest uzastopnih pobjeda osigurale su najmanje 52. mjesto na Svjetskom prvenstvu. 

''Bila sam pod velikim pritiskom jer sam znala da moram dvije partije dobiti, ali sam se na kraju skoncentrirala i pokazala što znam'', kazala je Emina Hadžiahmetović.  

Najbolje stolnotenisačice BiH su u prvom kolu s 3:1 poražene od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjeda - protiv Šri Lanke s 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe), Maldivima s 3:1, Norveškom s 3:0, te nad Gvatemalom i Portugalom s 3:2. 

Kopirati
Drag cursor here to close