US Open

Serena: Rastojanje dva metra? Ne, ja držim četiri

''U ovoj situaciji sam vrlo konzervativna jer imam ozbiljne zdravstvene probleme, pokušavam da se klonim javnih mjesta jer sam bila u bolnici u lošoj situaciji nekoliko puta.''
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2020. u 11:20 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serena Williams je po 15. put u svojoj karijeri izborili četvrtfinale US Opena. U tri seta je slomila otpor neugodne Grkinje Marije Sakkari. Sakkari je dobila drugi set kroz tie break, a onda je povela 2:0 u trećem, što nije bilo dovoljno. Serena se vratila u svom stilu za 6:3, 6:7(6), 6:3 za 53. četvrtfinale na Grand Slam turnirima. Nakon završetka meča, Serena je pričala o narednom velikom turniru, Roland Garrosu koji bi se trebao igrati uz prisustvo publike u ograničenom broju. Prema najavama tenisači i tenisačice će biti smještene u jednom od dva hotela koja pripremi organizator. Neće biti privatnog smještaja.

''Francuzi pokušavaju da urade najbolje što mogu, ja nisam organizator turnira. Nisam ja ta koja će govoriti što da oni Ako će biti navijača onda i mi možemo birati gdje ćemo biti smješteni. U ovoj situaciji sam vrlo konzervativna jer imam ozbiljne zdravstvene probleme, pokušavam da se klonim javnih mjesta jer sam bila u bolnici u lošoj situaciji nekoliko puta. Ne želim to ponovo, trudim se da držim rastojanje od četiri metra, ne od dva'', rekla je Serena koja će u četvrtfinalu igrati protiv još jedne "mame" Tsvetana Pironkove.

Pironkova je posljednji turnir prije New Yorka igrala 2017. godine. Nakon toga je rodila, pa se poslije tri godine vratila tenisu. U meču s jako puno preokreta, Pironkova je imala set, nakon 2:4, 5:4 u drugom, ali je Francuskinja Cornet izjednačila spasivši meč loptu. s 46 winnera i 50 neforsiranih pogrešaka Pirinkova je pobijedila 6:4, 6:7(5), 6:3.

''Ovo je pomalo nestvarno. Zaista ne mogu vjerovati kako sam se izvukla u ovom meču. Nisam vjerovala da mogu pobijediti, samo sam nastavila udarati lopticu i to mi se isplatilo. Nisam mislila da mogu trčati za svaki poen deset minuta'', pričala je Bugarka nakon ulaska u četvrtfinale.

Preokretom nakon izgubljenog prvog seta, među osam je ušla Viktoria Azarenka. Čehinja Muhova je dobila prvi set, ali je Bjeloruskinja pronašla način da se plasira u prvo četvrtfinala na jednom Grand Slam turniru nakon Australian Opena 2016. godine.

Najmanje posla je imala Elise Mertens, koja je u dva seta sredila pobjednicu Australian Opena, Sofiju Kenin 6:3, 6:3.

US Open, osmina finala (Ž):

Elise Mertens (Belgija, 16) - Sofia Kenin (SAD, 2) 6:3, 6:3
Viktoria Azarenka (Bjelorusija) - Karolina Muchova (Češka, 20) 5:7, 6:1, 6:4
Tsvetana Pironkova (Bugarska) - Alize Cornet (Francuska) 6:4, 6:7(5), 6:3
Serena Williams (SAD,3) - Maria Sakkari (Grčka, 15) 6:3, 6:7(5), 6:3

 

Kopirati
Drag cursor here to close