92.33

Semenuk po treći put najbolji na Red Bull Rampageu

Briljantna prva vožnja donijela je Kanađaninu Brandonu Semenuku naslov osvajača Red Bull Rampage natjecanja za 2019. godinu.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2019. u 10:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Briljantna prva vožnja donijela je Kanađaninu Brandonu Semenuku naslov osvajača Red Bull Rampage natjecanja za 2019. godinu. U oštroj konkurenciji najboljih svjetskih vozača u slobodnom planinskom biciklizmu, Semenuk je sa bodom prednosti slavio ispred branitelja naslova Bretta Rheedera.

Upravo je Rheeder, također Kanađanin, slovio za najvećeg favorita i ove godine, međutim, vremenski uvjeti su kumovali drugačijem raspletu u jednom od najboljih izdanja kultnog natjecanja u brdskom biciklizmu.

Amerikanac Carson Storch je rano postavio ljestvicu visoko sa fantastičnih 85.66 bodova, a impresivan je bio i nastup debitanta Emila Johanssona iz Švedske, koji je osvojio 79.

Ipak, sve je ostalo u sjeni Semenuka, šampiona iz 2008. i 2016. godine, koji je zahvaljujući sjajnim trikovima došao do briljantnih 92.33 boda u prvoj vožnji.

Video: Pobjednička vožnja

Prošlogodišnji miljenik navijača, Britanac Brendan Fairclough, i ove godine je digao publiku na noge sa sjajnom i tehnički veoma zahtjevnom vožnjom za koju je dobio 87.66 bodova.

Poljak Szymon Godziek, te Amerikanci Kyle Strait i Tyler McCaul također su bili impresivni, osvojivši preko 80 bodova, kao i Kanađanin Tom van Steenbergen, prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolji trik, koji je za izvedbu u prvoj vožnji dobio 89.66 bodova.

Favorit Rheeder je djelovao neobično zbunjeno na otvaranju osvojivši, za njega skromnih, 84.33 boda, ali se iskupio u drugoj vožnji sa skorom od 91 boda usprkos nepovoljnom vjetru.

Fairclough je imao priliku da poboljša plasman iz prve vožnje, no odabrao je da umjesto toga oda počast kanadskom biciklisti Jordieu Lunnu, koji je tragično preminuo ovog mjeseca nakon nesreće u Meksiku.

Van Steenbergen je odlučio da ne vozi drugu vožnju, što je značilo da ostaje na trećoj poziciji, Rheeder na drugoj, a Semenuk sa osiguranom titulom pobjednika Red Bull Rampagea, trećom u karijeri, i prije svoje druge vožnje.

Red Bull Rampage 2019 konačni poredak:

  1. Brandon Semenuk (Kanada) - 92.33 boda
  2. Brett Rheeder (Kanada) - 91.00
  3. Tom van Steenbergen (Kanada) - 89.66
  4. Brendan Fairclough (Velika Britanija) - 87.66
  5. Tyler McCaul (SAD) - 87.00
  6. Szymon Godziek (Poljska) - 86.66
Kopirati
Drag cursor here to close