Mediteranske igre

Sandra Perković osvojila drugo hrvatsko zlato

Nakon sedmog natjecateljskog dana na MI u Tarragoni Hrvatska ima devet medalja i to dva zlata, četiri srebra i tri bronce.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2018. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković osvojila je hicem od  66.46 metara zlatnu medalju u bacanju diska na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni.

Već prvi hitac bio je dovoljan Sandri da "osigura" drugo zlatno odličje za Hrvatsku na MI  jer je drugoplasirana Portugalka Ca (60.05) bacila disk 6.41 metar kraće, dok je trećeplasirana Grkinja Anagnostopoulou (58.85) zaostala za čak 7.61 metar.

Danas će od hrvatskih atletičara u finalima još nastupiti Martin Marković u disku te Andree Ivančević i Ivane Lončarek na 100 m s preponama.

Boksač Leo Cvetković (kategorija do 81 kg) poražen je u četvrtfinalnom dvoboju od Alžirca Mohameda Houmrija, naizgled s uvjerljivih 5-0, ali svaka runda bodovana je (od svih pet sudaca) sa po 10-9, a danas se teškaš Toni Filipi bori za finale protiv europskog prvaka Francuza Ombe Biangola, ali Filipi već ima osigurano brončano odličje.

U boćanju Marino Milićević je bio drugi u borbi za polufinale brzinskog izbijanja i danas ga očekuje nadmetanje sa Slovencem Borčnikom, a predvečer možda i borba za medalje. Carolina Bajrić je peta, također u brzinskom izbijanju, a danas još na boćalište izlaze i natjecatelji u preciznom izbijanju.

Golfer Marko Stepinac završio je nastup na Mediteranskim igrama zadržavši dan prije zasluženo 19. mjesto.

Oboje naših veslača ostali su u konkurenciji za odličja. Laki samac Luka Radonić izborio je izravan nastup u polufinale pobiedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a uspješna je bila i Ivana Jurković u ženskom samcu koja je drugim mjestom u izlučnoj skupini prošla je izravno u subotnji finale zbog malog broja prijavljenih veslačica.

Nakon sedmog natjecateljskog dana na MI u Tarragoni Hrvatska ima devet medalja i to dva zlata, četiri srebra i tri bronce. 

Kopirati
Drag cursor here to close