Pregled kola

Salinesu derbi, titula jesenskog prvaka ostaje u Mostaru

Titula jesenskog prvaka je ostala u Mostaru, iako je momčad Mostar SG poražena u Mejdanu.
Sport / Ostali sportovi | 16. 12. 2019. u 09:12 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama devetog kola zaključen je prvi dio sezone u Premijer futsal ligi BiH. Titula jesenskog prvaka je ostala u Mostaru, iako je momčad Mostar SG poražena u Mejdanu.

Sa druge strane, sve ono što su propustili napraviti u utakmicama protiv Kaskade, Belih Anđela i Sloge, igrači Salinesa su dijelom nadoknadili trijumfom u velikom derbiju.

Domaći sastav je stigao do gola nakon kornera u desetoj minuti, na drugoj vratnici ostao je usamljen Gruzijac Kakha. Sedam minuta se čekalo na odgovor prvaka, a onda je na utakmicu na početak vratio Gosto.

U nastavak utakmice bolje ulaze domaći, iskusni Kahvedžić koji je prije početka sezone Mostar zamijenio Tuzlom gol postiže efektno petom. Gosti su se našli u problemima nakon što je Avdić udvostručio prednost Salinesa na manje od sedam minuta prije kraja.

Probali su igrači Mostar SG, riskirali bez vrata, ali se nisu uspjeli do kraja vratiti. Aladžić jeste uspio smanjiti na 3:2, ali su Isanović i Kahvedžić svojim drugim golom trasirali put Salinesa do trijumfa 5:2.

Ovo je prvi poraz Mostar SG ove sezone koji ostaje na prvom mjestu, bap kao i Salinese na trećem ali je razlika dva boda.

Bod manje, kao najugodnije iznenađenje prvog dijela ima redizajnira momčad Centra koja je očekivano osvojila tri protiv Tanga. Završilo je 7:2, dvostruki strijelci u pobjedničkoj momčadi je bio Omerhodžić.

Na četvrtom mjestu se skrasila momčad Brotnja. Prošlosezonski finalist doigravanja je jesenski dio zaključio uvjerljivom pobjedom u Mostaru. Fenomenalnu partiju je pružio bivši igrač Zrinjskog Marin Suton koji se čak pet puta upisao u strijelce.

Brotnjo je ostvarilo pobjedu 8:3, ali treba reći kako je susret rezultatski bio otvoren do 28.minute, prije svega zahvaljujući Luki Peharu koji je sa svoja dva gola držao Zrinjski u životu. 

Brotnjo na zimsku pauzu odlazi sa 16 bodova, kao najefikasnija momčad lige s 53 postignuta gola.

Zrinjski je uz sve probleme uspio ostvariti dvije pobjede, ali sedam bodova je tek dovoljno za osmo mjesto, pa momčad očekuje teška borba za opstanak.

Seljak iz Livna je još u petak nadigrao Slogu 8:4, pa zaostatak novajlije u društvu najboljih za Brotnjom četiri boda, dok Seljak kao sedmi ima osam. Momčad Kaskade je uspjela povezati dvije pobjede u finišu sezone.

Nakon iznenađuje kontra Salinesa, stigla je još jedna, ovaj put gostujuća u Brčkom nakon preokreta 3:4. Spahić je s dva gola bio jedan od junaka Kaskade. Nakon ovog poraza Beli Anđeo ostao deveti sa šest bodova, Tango je posljednji s četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close