Futsal

Salines na vrhu, burno u Livnu

Salines nakon ove pobjede ponovo drži prvo mjesto na tabeli s dva boda prednosti u odnosu na aktualne prvake, Mostar SG.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2020. u 09:52 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Nastavljena sezona u Premijerfutsal ligi BiH

Nakon dvotjedne stanke, nastavljena je sezona u Premijerfutsal ligi BiH. Igrane su utakmice 12.kola u kojem su čak dva susreta završena identičnim rezultatom 1:1, dok je tuzlanski Salines napunio do vrha mrežu Belih Anđela.

Salines je slavio kao gost 12:2, osam igrača tuzlanskog sastava se uspjelo upisati u strijelce. Srđan Ivanković, Nermin Kahvedžić, Vladimir Džombić i Benjamin Avdić su postigli po dva gola. Salines nakon ove pobjede ponovo drži prvo mjesto na tabeli s dva boda prednosti u odnosu na aktualne prvake, Mostar SG.

U tvrdoj, čvrstoj i zanimljivoj utakmici s nervoznom završnicom, Seljak i Mostar SG su u Livnu remizirali 1:1. Gosti su poveli golom Daniel de Souze iz šesterca u 38.minuti, nakon igranja rukom Penave. Domaći igrači su burno reagirali smatrajući kako lopta nije prešla gol liniju, pa je uslijedio kraći prekid. U nastavku dvoboja, minutu i tri sekunde prije kraja šesti prekršaj pravi Ivan Ivanković koji je zaradio drugi žuti odnosno crveni karton. Prvi šut Ante Semrena brani vratar gostiju, ali je izvođenje ponovljeno pa je Semren poravnao iz drugog pokušaja. I nakon završetka utakmice je bilo dosta povika na suđenje, a u burnoj završnici je u posljednja tri minuta pokazano sedam žutih i jedan crveni karton.

Istim rezultatom je završio susret u Mostaru između Zrinjskog i Centra. Gosti iz Sarajeva poveli su golom Edisa Mrše u 4. minuti, za Zrinjski je poravnao Luka Pehar u 36. minuti.

Veliki preokret napravila je momčad Sloge u duelu s Kaskadom koja je u sedmoj minuti vodila 0:3. Igrači Sloge uspjeli su postići šest golova zaredom, Admir Zukan je bio trostruki strijelac.

Sigurna je bila i momčad Brotnja u gostima protiv Tanga. Strijelci za Čitlučane bili su Zvonimir Ćavar, te po dva puta Marin Sesar i Marin Suton za slavlje 5:1. Za momčad Brotnja zaigrao je u ovom susretu i Marin Šunjić koji će biti veliko pojačanje za prošlogodišnje finaliste doigravanja.

Nakon ovog kola Salines kao vodeća momčad ima 29 bodova, dva manje kao drugoplasirani Mostar SG, dok je Centar treći s 25 bodova. Na četvrtom mjestu je Brotnjo s 23. Slijede Sloga (17), Kaskada (14), Zrinjski (11), Seljak (9), dok su na posljednja dva mjesta Beli Anđeo sa sedam i Tango koji ima pet.

Kopirati
Drag cursor here to close