Hrvatska zaustavljena u finalu

Rusija je osvojila Davis Cup

Dva breaka u drugom setu Medvedev je napravio za konačnih 7:6(7), 6:2 i ukupni trijumf Rusije. Treći u povijesti. Hrvatska ostaje na dva naslova, dok je ovo bilo drugo u kojem je poražena.
Sport / Ostali sportovi | 05. 12. 2021. u 19:34 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Rusije je osvojila ovosezonsko izdanje Davis Cupa. Prema očekivanju, jer je od početka turnira reprezentacije koja ima u postavi drugog i petog igrača svijeta bila veliki favorit. Hrvatska je ulaskom u finale napravila puno, čak su u nedjeljnom okršaju Gojo i Čilić su odigrali dobre mečeve, ali za pobijediti Rubleva i Medvedeva su morali ponuditi nešto više. Na kraju je završilo 2:0.

Borna Gojo nije odigrao loš meč, ali ono o čemu smo pisali u najavi ovog duela se potvrdilo. Jednostavno, trenutačna forma i kvaliteta igre Andreya Rubleva je ipak nešto veća, bolja u odnosu na većinu igrača protiv kojih je Borna igrao što u Torinu, što u Madridu.

Od prvog gema se Borna našao pod pritiskom, morao je spasiti jednu break loptu, pa u sljedećem servis gemu još jednu, Rublev je držao ritam i čekao priliku. U sedmom gemu je Rublev došao na 15:40, što je prilika kakva se u ovakvim mečevima ne propušta. Iskoristio je Rus treću break loptu i bez većih problema priveo set kraju. Tek je Borna spasio jednu set loptu u desetom gemu.

Sličan rasplet situacije smo imali u nastavku meča. Opet pritisak Rubleva od prvog servis gema Goje. Spašavanje break lopti, jedne, druge, treće, četvrte, pete je preživio Gojo, pa je set otišao u tie break. Kojeg je hrvatski tenisač otvorio dvostrukom servis pogreškom, ali je i kod 0:2 vratio izgubljeno.

Vratio se Gojo i nakon 2:4 te je poveo 5:4, pojavio se tračak nade da bi meč mogao otići u treći set, ali je onda izgubio potom tri poena u nizu. Rublev ga je u toj samoj završnici slomio svojim žestokim forhend udarcima i na kraju zasluženo slavio.

Marin Čilić je imao težak zadatak, pretežak protiv tenisača koji je od svih TOP 10 igrača u ovom trenutku možda u najboljoj formi. Morao je pobijediti Daniila Medvedeva. I odigrao je Marin dobar prvi set, čak i odličan što bi protiv nekih igrača iz tog društva najboljih bilo i dovoljno, ali ne protiv Medvedeva.

U tom prvom setu su obojica imala po jednu break priliku do tie breaka. Prvo Medvedev, pa onda Čilić. U tie breaku je Marin došao na 4:2, 5:4, ali je do kraja seta izgubio tri poena na svoj servis. Daniil je treću set loptu pretvorio u set koja je kada se sve oduzme i sabere možda čak i prelomio ovo finale.

Dva breaka u drugom setu Medvedev je napravio za konačnih 7:6(7), 6:2 i ukupni trijumf Rusije. Treći u povijesti. Hrvatska ostaje na dva naslova, dok je ovo bilo drugo u kojem je poražena.

Kopirati
Drag cursor here to close