Mostar Run Weekend

Run konferencija privukla brojne ljubitelje trčanja

Sutra slijedi središnji događaj polumaraton na kojem će nastupiti 600 trkača iz 15 zemalja svijeta. Za sutra su također planirane humanitarna kao i dječja utrka.
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2019. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu ''Mostar Run Weekenda'' večeras je na 6. katu hotela 'Mepas', u kongresnoj dvorani održana Run konferencija na kojoj su predavači iz cijele regije govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih ozljeda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremam za trkačke poduhvate.

Foto: Bljesak.info / Mostar Run Weekend

O utjecaju trkačkog pokreta na razvoj turizma prisutnima je govorio osnivač i direktor ''Motion Travel'' prve turističke trkačke agencije Josip Ćorić, koji je inače i sam trkač. Ideja za trkačkom agencijom pojavila se iz potrebe. Kao strastveni ljubitelj putovanja i zaposlenik u agencijskom turizmu zadnjih godina došao je do konkretnih poslovnih prilika, istražio je tržište, razgovarao s kolegama trkačima i vidio svoju priliku za otvaranjem agencije koja bi organizirala sve za odlazak na polu-maratone i utrke po raznim gradovima Europe.

O prevenciji i rehabilitaciji ozljeda kod trkača sve prisutne upoznao je Vedran Markotić, zaposlenik Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i osnivač i voditelj Škole trčanja ''Sanus Motus – Mostar''. Svoje 30-togodišnje iskustvo u trčanju, što kao natjecatelj, što kao trener i voditelj trkača na svjetske utrke, kao i o temi ''Trčanju koje je dostupno svima'' ispričao je Zdravko Mišković  član AK kluba Hajduk Maraton – Kula. Sudionik je oko 400 utrka u zemlji i inozemstvu, od toga preko 30 maratona, preko 150 polumaratona, 10-tak ultramaratona, puno uličnih utrka i croseva.

Foto: Bljesak.info / Mostar Run Weekend

Zašto su Etiopljani najbrži ljudi na svijetu i koja je druga strana medalja govorio je Nikola Borić atletski trener i osnivač triatlon kluba Swibir, kao i  plivačkog kluba Orahovica.  

Inače ovo je prvi dan ''Mostar Run Weekenda'' koji se po treći put održava u Mostaru. Sutra slijedi središnji događaj polumaraton na kojem će nastupiti 600 trkača iz 15 zemalja svijeta. Za sutra su također planirane humanitarna kao i dječja utrka.

Kopirati
Drag cursor here to close