Nova natjecateljska sezona

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu sezonu

Dio priprema koje su već počele bit će obavljen na gradskom stadionu i dvorani u Goraždu, a nekoliko dana rukometašice Goražda provest će i na lokalitetu fočanska Jabuka kod Ustikoline.
Sport / Ostali sportovi | 23. 08. 2019. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / ukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu PL BiH

Ženski rukometni klub (ŽRK) Goražde ambiciozno ulazi u novu sezonu Premijer lige BiH. Dio priprema koje su već počele bit će obavljen na gradskom stadionu i dvorani u Goraždu, a nekoliko dana rukometašice Goražda provest će i na lokalitetu fočanska Jabuka kod Ustikoline.

''Izvršena je prozivka rukometašica  a nakon toga počele su kondicijske pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Prvi dio priprema obavit ćemo na gradskom stadionu u Goraždu, a nakon toga od 26. kolovoza do 1. rujna ekipa će provesti na fočanskoj Jabuci gdje su solidni uvjeti za rad'' ,kaže šef stručnog stožera ŽRK Goražde Ibrahim Popović.

U novu natjecateljsku sezonu rukometašice Goražda ulaze s nešto izmijenjenim igračkim kadrom, u odnosu na prethodnu. Tim još uvijek nema adekvatnu rukometašicu na poziciji golmana.

''Otišla nam je golmanica Dunja Brankovan, zatim rukometašice Ajla i Zerina Bujak, tako da smo morali tražiti rješenje. Pozvali smo Almedinu Imširević iz Hadžića koja je solidan bek, zatim jednu djevojku iz Stoca  koja je bila strijelac Druge lige. Jedini problem je pronalazak golmana koji će biti broj jedan u ekipi'' , ističe Popović.

Boje kluba u novoj sezoni branit će i Almedina Imširović koja je u Goražde stigla iz rukometnog kluba Hadžići.

''S obzirom da smo tek na početku u trenažnom procesu, najprije trebamo da se pripremimo za dvoranu i za sve ono što nas očekuje u novoj sezoni. Mislim da u posljednjih pet šest godina liga nije bila jača. Neke igračice su otišle iz BiH neke su se vratile u državu. Mislim da će biti pet šest jakih ekipa i da će biti borbe za opstanak'', smatra imširević.  

Od nove natjecateljske sezone Ženski rukometni klub Goražde imat će dvije ekipe, te će se pripreme obaviti u proširenom sastavu.

''ŽRK Goražde je pokrenuo jedan projekt koji obuhvaća mlađe omladinske pogone. Rukometni savez BiH je ukinuo natjecateljski dio za djevojčice, a mi smo željeli ostvariti svrhu njihovog treniranja i da ih zadržimo u postojećem sastavu te omasovimo školu rukometa. Odlučili smo da jedan dio djevojčica prijavimo u Prvu ligu FBiH kako bi se natjecale, pojašnjava pomoćni trener ŽRK Goražde Emina Mujagić.

Ibrahim Popović, ŠSŠ ŽRK Goražde napominje da je to prvi put da ŽRK Goražde ima dvije natjecateljske ekipe

''One će se natjecati u Premijer ligi i Drugoj ligi. Treba reći da je i ta druga liga vrlo jaka, u njoj se nalazi i Ilidža i Hrasnica koje su ispale ove godine iz Premijer lige, tako da i ta ekipa mora biti kvalitetna da bi se natjecala u tom rangu'', ističe Popović. 

Kopirati
Drag cursor here to close