Ups!

Ruiz mršavio pa se udebljao!

''Prije vaganja sam se najeo i popio puno vode'', kazao je.
Sport / Ostali sportovi | 07. 12. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripremajući se za meč protiv Anthonyja Joshue, Andy Ruiz Junior je planirao do revanša skinuti nekih 4-5 kilograma, međutim kada je stao na vagu šokirao je prisutne novinare.

Ima 128.6 kilograma odnosno sedam više od onoga što je imao na vaganju za prvi susret s Anthonyjem Joshuom. Ruiz je objasnio kako se prije službenog vaganja najeo i popio puno vode!

''Prije vaganja sam se najeo i popio puno vode. Pored toga, izvagao sam se u odjeći i sa sombrerom. Da sam kojim slučajem stao na vagu onda kada su mi rekli da hoću, bio bih na isto kilograma kao i uoči borbe koja se održala 1. lipnja'', objasnio je Ruiz koji je još samo jednom bio teži.

Prije deset godina u svom drugom profesionalnom meču, protiv Rossa Brantleya imao više kilograma na vaganju (132.7). Naravno, da je ovaj podatak iznenadio Britanca koji je vrlo vjerojatno pripremio određenu taktiku za Meksikanca, međutim sada će kontra sebe imati borca koji je ipak nešto teži, nećemo napisati drugačiji iako priznat ćete sedam kilograma nije malo.

''Moram iskoristiti i svoje prednosti, a to su doseg ruku i kretnje. Moj boksački stil nije onakav kakav ima prestrašeni borac, već kakav ima pametni borac. U subotu moram biti pametan'', poručio je Joshua koji je za razliku od Ruiza svoju težinu pretvorio u mišiće.

On ima pet kilograma manje u odnosu na prvi okršaj, pa je puno lakše nego što je to bio u nekim drugim mečevima. Sada je na 107.5 kilograma, razlika između dva boksera je 21 kilogram!

''Nije važno koliko sam bio težak na vaganju jer znamo taktiku i kilažu s kojom ću ući u ring. I dalje sam brz i snažan. Ja ću tjerati na kretanje Anthonyja to je jedan od razloga zašto sam htio imati malo više kilograma. Htio sam se osjećati jače'', kaže Ruiz.

Kopirati
Drag cursor here to close