Odmah izazvao Joshuu

Ruiz Junior: Imao sam lošu pripremu za ovaj meč, ali želim treći

Ruiz ima trideset godina, nije isključeno da ga ponovo vidimo u ringu, ali realno teško će doći u situaciju da bori za četiri pojasa.
Sport / Ostali sportovi | 08. 12. 2019. u 11:40 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andy Ruiz Junior nije ponovio Madison Square Garden. Odlučio je on biti taj koji će stati na sredinu ringa, koji će eventualno čekati svoju priliku, trenutak nepažnje Anthonyja Joshue.

Ovaj put nije dočekao, ali se pokazao kao čvrst borac, boksač protiv kojeg morate dati jako puno da bi ste ga pobijedili.

Ruiz ima trideset godina, nije isključeno da ga ponovo vidimo u ringu, ali realno teško će doći u situaciju da bori za četiri pojasa.

Jer jednostavno red u čekaonici je poprilično dug. Nakon meča Ruiz je odmah onako vruć zatražio i treći meč.

''Nisam se pripremio kako sam trebao. Nabacio sam previše mase i on me u potpunosti nadboksao. Za ovaj meč sa se kasno počeo pripremati. Nakon pobjede u prvom sam se malo opustio, malo se slavilo, tulumarilo. Očito je to ostavilo traga. Trebao sam slušati svog oca. Morao sam kontrolirati svoju težinu. Bio sam previše samouvjeren u sebe, pokušao sam samostalno raditi treninge i žao mi je zbog toga, nisam bio fer prema treneru, ocu. Ipak je biti svjetski prvak jedna velika odgovornosti. Ali želim treći meč. Ako dogovorimo treću borbu, vjerujte da ću doći u najboljoj mogućoj formi i da ću biti najbolji što sam bio u karijeri'', poručio je Meksikanac.

Kopirati
Drag cursor here to close