25.rujna

Tribina o ronjenju - sport i rekreacija u funkciji turizma i zaštite okoliša

Glavni ciljevi tribine su informiranje građana o mogućnostima razvoja turizma kroz zaštitu okoliša i moguću implementaciju ronjenja kao rekreacijskog sporta u taj proces
Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportsko ekološka udruga Hercegovina (SEUH) u utorak, 25. rujna, organizira na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru znanstvenu tribinu pod nazivom "Turizam - Zaštita okoliša - Ronjenje". 

Glavni ciljevi tribine su informiranje građana o mogućnostima razvoja turizma kroz zaštitu okoliša i moguću implementaciju ronjenja kao rekreacijskog sporta u taj proces, zatim prenošenje najnovijih znanja vezanih za biološku raznolikost i jedinstvenost životinjskog svijeta Neretvanskog sliva i Jadranskog mora i njihov značaj, te afirmiranje autonomnog ronjenja kao sporta koji aktivno doprinosi razvoju turizma i zaštite okoliša. 

Na tribini će predavanja održati poznati stručnjaci sa sveučilišta u Zagrebu, Dubrovniku i Mostaru, a predviđeno je i predstavljanje Hrvatskog ronilačkog saveza. 

Ovo je prvi put, na širim područjima, da se znanstvenim pristupom predstavlja ronjenje kao sport i rekreacija u funkciji turizma i zaštite okoliša, izvijestili su organizatori.


Kopirati
Drag cursor here to close