Tenis

Roger Federer: Vrijeme je da se ATP i WTA udruže

"Pitam se... jesam li ja jedini koji misli da je ovo pravo vrijeme da se muški i ženski tenis ujedine i djeluju kao jedno?", objavio je Federer na svom profilu na Twitteru.
Sport / Ostali sportovi | 22. 04. 2020. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih tenisača svih vremena 38-godišnji Švicarac Roger Federer u srijedu je putem Twittera predložio združivanje Udruge teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske udruge (WTA) u jedno tijelo koje će voditi brigu o muškom i ženskom profesionalnom tenisu.

"Pitam se... jesam li ja jedini koji misli da je ovo pravo vrijeme da se muški i ženski tenis ujedine i djeluju kao jedno?", objavio je Federer na svom profilu na Twitteru.

"Zamišljam združivanje između WTA i ATP. Ne mislim na združivanje natjecanja već na združivanje dva tijela (ATP i WTA) koja vode muške i ženske profesionalne turnire. To se vjerojatno trebalo dogoditi već davno prije, ali možda je sad pravo vrijeme. Ovo su teška vremena za sve sportove, a mi iz toga možemo izaći s jednom snažnom umjesto dvije oslabljene organizacije", poručio je rekorder među tenisačima sa 20 trofeja na Grand Slam turnirima.

Među prvima koji su podržali Federerov prijedlog bio je Australac Nick Kyrgios.

Udruživanje WTA i ATP Toura već dugo zagovara jedna od osnivačica WTA i teniska legenda Billie Jean King, a na istom su tragu bile i bivše čelnice WTA Stacey Allaster i Anne Worcester. Sadašnji prvi čovjek ATP Toura Andrea Gaudenzi je svojim posljednjim izjavama dao do znanja kako su njegova razmišljanja na tragu onoga što predlaže Federer.

"Ne samo da imamo odličan ženski proizvod, već su i gledatelji podjednako podijeljeni među ženama i muškarcima. Zajednički turniri su bolji za gledanje uživo i za medijsku prezentaciju. Nudimo raznolikost. Imamo već sjajne zajedničke ATP i WTA turnire, a tu su i Grand Slam natjecanja", izjavio je Gaudenzi koji tvrdi da je tenis jedan od predvodnika u promociji ženske konkurencije uz mušku.

"Ostali sportovi bi se trebali ugledati na ono što smo dosad napravili. Ovo je velika prilika i vrlo privlačan proizvod za televizije", zaključio je Gaudenzi.

Uz ATP i WTA tu je i Međunarodna teniska federacija (ITF) pod čijom su ingerencijom Grand Slam turniri, nižerangirani profesionalni turniri u muškoj i ženskoj konkurenciji (World Tennis Tour), reprezentativna natjecanja Davis Cup i Fed Cup, olimpijski turnir, turniri mlađih dobnih kategorija i veterana, natjecanja tenisačica i tenisača u kolicima, kao i natjecanja u tenisu na pijesku.

Kopirati
Drag cursor here to close