60 godina RK Sloboda

RK Sloboda za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić donirat će 4.000 KM

Turnir je trajao dva dana, a pobijedila je ekipa Oroshazi FKSE koja je u finalnu bila bolja od RK Ohrid 28:20 (15:9) i time osvojila prvo mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 24. 08. 2019. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je Međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina Rukometnog kluba Slobode na kojem su sudjelovali Oroshazi FKSE, RK Ohrid, RK Metaloplastika i RK Sloboda.

Turnir je trajao dva dana, a pobijedila je ekipa Oroshazi FKSE koja je u finalnu bila bolja od  RK Ohrid 28:20 (15:9) i time osvojila prvo mjesto. RK Metaloplastika u susretu za treće mjesto pobijedila je Slobodu rezultatom 23:22 (9:11).

Za igrača turnira proglašen je Savo Savuljica iz ekipe Oroshazi FKSE, titula najboljeg golmana pripala je ekipi RK Ohrid i njihovom Jagoshu Braunoviću, dok je Davor Kadić iz RK Slobode prvi strijelac turnira sa 15 golova u dvije utakmice. Trenerima Oroshazi FKSE, RK Ohrid i RK Metaloplastika uručene su zahvalnice za sudjelovanje na turniru povodom 60. rođendana RK Sloboda.

Rukometni klub Sloboda kao organizator turnira, a koji je imao i humanitarni karakter, za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika donirat će 4.000 KM, odnosno prihod od prodaje 2.000 karata koliko je pušteno u promet bez obzira na broj prodanih karata, priopćili su iz RK Sloboda.

Kopirati
Drag cursor here to close