MNK Vjekoslav Arapović

Reprezentacija Lige mjesnih zajednica

Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2013. u 11:11 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog tjedna počela su natjecanja u Prvoj i drugoj malonogonetnoj (futsal) ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Od ove sezone u Drugoj ligi Jug natječe se MNK Vjekoslav Arapović, jedan od najmlađih futsal klubova, točnije uz MNK Student i najmlađi, od čak osam koliko ih funkcionira u Mostaru.

MNK Vjekoslav Arapović u Drugoj ligi Jug stoji odlično, zasad je drugi na ljestvici, iza livanjskog Seljaka, a ispred četiri mostarska kluba (Student, Mostarske kiše, Hercegovina i Neretva).

Iako je MNK Vjekoslav Arapović mostarski klub, to je u biti reprezentacija igrača iz prigradskih naselja i okolnih mostarskih mjesta. Trener momčadi je Mario Delić, a kapetan Miro Margeta dok za MNK Vjekoslav Arapović nastupaju igrači iz Jasenice, Žitomislića, Kruševa i drugih mjesnih zajednica, jer klub i jeste potekao iz Lige mjesnih zajednica.

Na ideju smo došli iz potrebe da nastavimo naše aktivnosti i nakon ljeta. Naime, na našoj Ligi mjesnih zajednica posljednjih godina puno je mladih i dobrih igrača koji nemaju gdje igrati kada završi Liga. Stoga smo odlučili pokrenuti klub koji bi ih okupio i omogućio da nastave igrati mali nogomet i preko zime”, priča za Bljesak.info direktor kluba Željko Pušić.

On i pokojni Vjekoslav Arapović bili su osnivači Udruge sportske rekreacije iz Mostara koja je 2007. i pokrenula Ligu mjesnih zajednica. Kada je dugogodišnji sportski djelatnik Vjekoslav Arapović, inače brat poznatog košarkaša Franje Arapovića, preminuo 2010. nakon teške bolesti, Udruga je dobila njegovo ime.

Stoga je MNK Vjekoslav Arapović, čiji je predsjednik Marko Zovko, izravan produkt Udruge i registriran je pri Sportskom savezu grada Mostara. Sportski savez im pomaže plaćanjem kotizacije i termina na Bijelome brijegu, no kako je mala školska dvorana jednostavno prenapučena snalaze se i na druge načine.

Često plaćamo termine u drugim dvorana izdvajajući iz svog džepa, no naviknuli smo se snalaziti. Svi igrači nastupaju isključivo kao amateri i nekih velikih izdataka nemamo. Imamo određenu pomoć prijatelja kluba ili pojedinih tvrtki, poput Elektroprivrede Herceg Bosne koja je u nama prepoznala partnera. Stojimo na zdravim nogama i imamo prostora i mogućnosti napredovati u bh. futsalu”, dodao je Pušić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close