Abu Dhabi

Reprezentacija BiH kreće u borbu za treću jakosnu skupinu

Seniorska reprezentacija BiH u hokeju na ledu, danas putuje u AbuDhabi (UAE) na kvalifikacijski turnir za ulazak u treću jakosnu grupu IIHF-a.
Sport / Ostali sportovi | 29. 03. 2019. u 09:18 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seniorska reprezentacija BiH u hokeju na ledu danas putuje u Abu Dhabi (UAE) na kvalifikacijski turnir za ulazak u treću jakosnu skupinu IIHF-a.

Nakon neuspjeha prošle godine na prvenstvu kvalifikacijske skupine III koje je održano u Sarajevu, reprezentacija BiH će pokušati da izbori plasman u treću jakosnu skupinu na prvenstvu u Abu Dhabiu od 31.03. do 06.04. 2019 god. 

Reprezentativci BiH su se pripremali za ovo prvenstvo od listopada prošle godine i pripreme na ledu. Novi izbornik bh. tima Uroš Brestovac sa pomoćnikom iz Kanade Samuelom Le Follom, optimističan je. Oni su odabrali 18 igrača i dva golmana i na prvenstvo putuju puni optimizma. 

Hokej u BiH posljednjih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom uz dosta uspjeha na klupskom nivou u mlađim selekcijama.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sastavljena za ovu prvenstvo od sljedećih igrača: Dino Pašović, Amel Capin, Nermin Alić, Dubravko Posavec, Mirza Omer, Muamer Džamalija, Admir Pilav (A), Haris Mrkva, Tarik Ćatović, Samir Music, Mirza Hadzic, Mirzet Hodžić (C), Muhamed Džinalic, Tarik Krehic, Emir Viđen, Ensar Ismailović, Ermin Hasović (A), Hamza Selmanović, Kenan Korjenić i Antony London.

BiH sudjeluje kontinuirano na svjetskoj hokejaškoj sceni od 2015. godine iako nikada nisu postojali uvjeti da se pripreme održavaju na ledu do početka prvenstava koji su po kalendaru uglavnom krajem ožujka i početkom travnja mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close