Futsal

Remi u derbiju, pet komada Hršumovića

Derbi susret petog kola Premijer futsal lige BiH, igran u Mostaru je završio bez pobjednika. Najviše golova postignuto je u duelu Centra i Sloge, čak 15.
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2019. u 10:48 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret petog kola Premijer futsal lige BiH, igran u Mostaru je završio bez pobjednika. U reprizi prošlosezonskog finala play offa, Mostar SG i Brotnjo su podijelili bodove odigravši 3:3. Domaći sastav je vodio u tri navrata, ali su gosti uspjeli svaki put uzvratiti. Prvi put je Mostar SG stigao do vodstva vrlo rano, već u trećoj minuti preko Ivana Ivankovića, ali su gosti odgovorili dvije minute golom Marina Sutona.

Tih 1:1 na semaforu je stajalo sve do same završnice prvog dijela onda u posljednjih minut i pol čak tri gola. Prvo je Josip Bošković nekako provukao loptu pored golmana gostiju, ali je 30 sekundi prije kraja lopta ponovo bila na centru zahvaljujući kapetanu gostiju Anti Galiću. I to nije bilo sve. Svega desetak sekundi prije kraja Ivan Ivanković se svojim drugim golom pobrinuo da domaća momčad ipak na poluvremenu ima kakvu takvu prednost.

U nastavku je viđen samo jedan gol i to kakav. Nakon prekršaja iz slobodnog udarca sjajno je pogodio Tomislav Bošnjak na jedanaest minuta prije kraja utakmice. Probali su domaći igrači sve u preostalom periodu, čak su zaigrali bez golmana s čovjekom više u terenu, ali su se borbeni gosti uspjeli obraniti. Nakon ovog kola Mostar SG na vrhu tabele ima isti broj bodova kao Salines, ali nešto lošiju gol razliku dok je Brotnjo na četvrtom mjestu s deset bodova.

U preostalim susretima, domaći klubovi su uspjeli uzeti puni plijen. Salines je u Tuzli deklasirao momčad Seljaka 10:1, istakao se trostruki strijelac Nermin Kahvedžić.

Najviše golova postignuto je u duelu Centra i Sloge, čak 15. Centar je u jednom trenutku imao prednost 3:0, ali uporni gosti ne samo da su stigli taj zaostatak već su uspjeli povesti 4:3 u 24.minuti. Nakon toga se igralo kao u rukometu, gol za gol do 37.minute kada Ibrahim Hršumović pogađa za 8:6. Gosti su smanjili na konačnih 8:7, a ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica su se samo dva igrača Centra upisala u strijelce. Ibrahim Hršumović i Nedžad Hodžić, prvi je zabio pet, drugi tri gola!

Svoje prve pobjede u ovom kolu ostvarile su momčadi Kaskade i Belog Anđela. Kaskada je bila sigurna protiv Tanga 7:4, dok je u Brčkom, Beli Anđeo uvjerljivo nadigrao Zrinjski 8:2. Zrinjski je nakon ovog kola jedina momčad bez pobjede u pet odigranih kola.

Kopirati
Drag cursor here to close